Cum sa-ti repari produsele cosmetice defecte

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 07:02
29885 citiri
Cum sa-ti repari produsele cosmetice defecte

Tocmai ti-ai achizitionat o oja, un fard sau orice alt produs de ingrijire corporala de care esti foarte multumita, dar din pacate recipientul in care se afla acesta are un defect care te impiedica sa il mai folosesti asa cum trebuie.

In mod normal ai fi nevoita sa-l arunci, dar cu putina rabdare si ingeniozitate il poti repara, astfel incat sa te bucuri cat mai mult timp de achizitia ta. Iata ce poti face conform Real Simple:

Nu se mai deschide oja

De fiecare data cand deschizi oja, ai obiceiul sa stergi periuta de marginea sticlei, astfel incat unele picaturi se pot prelinge in exterior si cand se intaresc nu mai lasa capacul sa se desprinda.

In prima faza, infasoara un servetel sau un prosop subtire in jurul capacului atunci cand vrei sa-l deschizi, pentru a face mai multa aderenta. Daca nu functioneaza, pune sticla intr-un recipient cu apa calda spre fierbinte, astfel incat oja uscata sa se inmoaie.

Pentru a evita acest lucru de la bun inceput, sterge gatul sticlutei cu un servetel inmuiat in putina acetona de fiecare data cand iti faci manchiura, dupa care ai grja ca recipientul sa stea drept.

Ruj rupt

Din cauza ca acesta contine ceara si emolient, rujul devine foarte sensibil daca nu este tinut la temperatura potrivita, dupa cum explica make up artist-ul AJ Crimson din New York.

El se topeste, isi pierde din rezistenta si se poate rupe foarte usor. Daca deja o bucata s-a rupt, incearca sa o lipesti la loc presand-o de ceea ce a mai ramas. Daca nu merge, ia un recipient gol, rotund, pune rujul acolo si topeste-l cu uscatorul de par, dupa care lasa-l sa se raceasca in noua forma. Apoi il vei putea aplica foarte usor pe buze cu o pensula speciala.

Pentru a preveni distrugerea acestui obiect atat de pretios pentru o femeie, daca vezi ca rujul incepe sa se inmoaie, este de ajuns sa-l tii 20 de minute in frigider pentru a-si recapata forma si rezistenta.

Fard de ochi faramitat

Cel mai probabil cutia ti-a scapat pe jos si fardul s-a faramitat, fiind foarte fragil. Si temperaturile extreme il pot afecta.

Adauga cateva picaturi de alcool in recipient si amesteca totul bine cu varful unui cutit, pana cand omogenizezi, dupa care lasa sa se usuce. Daca acest truc nu functioneaza, poti sa zdrobesti fardul cu totul, sa-l pui in alt recipient si sa-l folosesti ca o pudra fina stralucitoare.

Pentru a evita asemenea accidente, atunci cand calatoresti este bine sa pui bucatele de vata printre farduri, astfel incat acestea sa absoarba eventualele socuri.

Pompa de la spray s-a infundat

Se poate face un mic dop atunci cand ramane produs pe tubul de evacuare a lichidului. Tot ce trebuie sa faci este sa tii tubul sub un jet de apa, astfel incat sa se deblocheze.

Stocheaza spray-ul de par in picioare, drept si intr-un loc uscat si racoros. Daca nu il folosesti prea des, pulverizeaza din cand in cand putina substanta din el, pentru a preveni formarea dopurilor.

Se infunda gura de eliberare a cremei

Poate fi vorba din nou despre un dop format din crema intarita, fie s-a stricat pompita cu ajutorul careia iese substanta.

Daca depunerea este de vina, tine pompa sub apa calda sau foloseste un ac sau ceva putin mai gros pentru a debloca. Daca tot nu functioneaza, inseamna ca pompa in sine este stricata, asa ca este bine sa incerci sa o inlocuiesti cu alta, de la alt produs de prin casa.

Pompita de la parfum este stricata

Dispozitivele de pulverizare de la multe sticle de parfumuri au un guler care sa previna scurgerea lichidului, dar daca ele se infunda cu mizerie, intregul aparat se poate strica.

In plus, varful poate sa cada cu totul atunci cand calatoresti si bagajele sunt bruscate. Cea mai buna solutie este sa te intorci cu produsul la magazinul de unde l-ai cumparat si sa ii rogi pe cei de acolo sa te ajute. In mod normal, chiar ar trebui ca la achizitionare sa primesti un fel de garantie pentru recipient.

Iti lipseste pulverizatorul de la spray

Fie ca s-a spart, fie ca l-ai pierdut, nu mai ai pulverizatorul de la spray, ceea ce inseamna ca produsul nu mai poate fi folosit.

Din fericire, multe companii folosesc acelasi tip de dispozitiv, de aceleasi dimensiuni, asa ca este foarte simplu sa il inlocuiesti cu ce gasesti la alta sticla. Pozitioneaza-l deasupra tubului de alimentare si apasa usor, pana simti ca s-a fixat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#reparare produse cosmetice, #reparare tuburi cosmetice, #spray stricat sfaturi, #fard stricat reparare, #oja uscata , #machiaj