Cum se vad celebritatile prin ochii Sorinei Peia, make-up artistul care a ajuns la Festivalul de la Cannes Interviu

Joi, 12 Iunie 2014, ora 08:12
5729 citiri
Cum se vad celebritatile prin ochii Sorinei Peia, make-up artistul care a ajuns la Festivalul de la Cannes Interviu
Foto: Sorina Peia

Sorina Peia este un tanar make-up artist, care a muncit foarte mult, chiar daca are doar 25 de ani, dar care a inceput deja sa culeaga roadele acestui efort.

Printre performantele sale se numara si faptul ca a fost selectata printre specialistii in machiaj care au mers la Cannes pentru a farda celebritatile prezente la celebrul festival.

Cum a fost aceasta experienta, dar si ce trebuie sa stie romancele in materie de machiaj ne-a spus chiar Sorina Peia in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Cum ai ajuns la Cannes?

Totul a inceput cu inscrierea mea la o scoala profesionala de make-up din Franta si anume Make Up For Ever Academy. Pentru Festivalul de Film de la Cannes exista o echipa formata din make-up artisti pregatiti de Make Up For Ever, care sunt trimisi anual sa realizeze machiaje pentru anumiti colaboratori, care si acestia, la randul lor, pregatesc vedetele pentru covorul rosu (ex: designeri).

Asadar, artistii foarte talentati si bine pregatiti, care pot face fata unei astfel de sarcini, sunt selectati in cadrul echipei speciale de machiaj.

In ce a constat aventura ta la Cannes?

As putea scrie foarte multe despre aceasta experienta. Am sa va povestesc in ce a constat aceasta din punct de vedere profesional.

Intr-o zi de joi, cu aproximativ o luna inainte de marele eveniment, am fost anuntata ca voi face parte din echipa ce va merge sa realizeze machiaje pentru covorul rosu. A urmat o perioada de pregatiri intense, iar in data de 20 mai, am ajuns in Cannes unde l-am intalnit pe Cristophe Guillarme, un cunoscut designer francez, ale carui rochii aveau sa fie purtate de anumite vedete din Franta si Statele Unite.

Totodata, oferea servicii de makeup si hairstyling, acestea find realizate de catre echipa Make Up For Ever. Inainte de a sosi vedetele, ni s-a descris procedura si au fost enumerate niste reguli de conduita. Pot spune, cu drag si nostalgie, ca a fost pe departe cea mai frumoasa experienta profesionala.

Cu ce actori/actrite ai intrat in legatura?

Dupa ce am realizat machiajul unor vedete din Franta, am primit o invitatie speciala, in club Baoli din Cannes, unde urma sa soseasca persoane celebre in industria muzicala din Statele Unite.

Masa care ne-a fost rezervata se afla in imediata apropiere a mesei lui Emeli Sande si Alicia Keys. Am avut prilejul sa dansez alaturi de ele si sa ne bucuram impreuna de atmosfera incendiara din club.

Te-a impresionat intr-un fel anume vreunul dintre ei?

Am fost impresionata, in general, de naturaletea si modestia tuturor vedelor cu care am intrat in legatura. Desi sunt persoane celebre, pot fi foarte prietenoase si deschise, dar mai ales capabile sa comunice cu mai multe tipuri de oameni.

Cum te-a ajutat scoala din Franta, Make Up For Ever Academy, in cariera?

M-a ajutat enorm de mult. In primul rand pot spune ca a fost o lectie de viata esetiala in formarea mea profesionala.

Cand am luat decizia sa plec in Franta, nu cunosteam limba, nu vizitasem niciodata aceasta tara si nici nu aveam vreun prieten stabilit acolo. Mi-a fost foarte greu la inceput si mult mai greu pe parcus. La scoala aveam de indeplinit niste sarcini aproape imposibile pentru unii.

Una dintre ele ar fi aceea ca aveam obligatia de a gasi modele pentru book-ul scolar pe strada, printre femeile obisnuite pe care trebuia sa le abordez si apoi sa le conving sa vina cu mine la shooting.

Erau zile in care umblam pe jos si zece ore si nu reuseam sa gasesc persoana potrivita. Ceva foarte frustrant, deoarece, in cazul in care iti lipsea o fotografie din book-ul scolar nu aveai dreptul de a absolvi scoala. Mai tarziu am inteles ca sistemul educational la ei este total diferit fata de al nostru si ca, inainte de toate, te pregatesc pentru viata, te forteaza sa gandesti si, cel mai important, pleci din scoala cu o meserie, punand foarte mult accent pe partea practica a lucrurilor.

Pe cine si la ce varsta ai machiat prima data?

Prima oara am machiat peretii. Poate suna bizar, dar chiar asta obisnuiam sa fac. Am inceput de la o varsta foarte frageda si am continuat pana tarziu, cand am realizat ca nu toti peretii din casa si ai prietenilor sunt de pictat. Imi placea foarte tare sa desenez portrete, ca si acum de altfel, iar pe desenul realizat cu creionul completam cu rujuri si farduri si realizam machiajul in functie de specificul trasaturilor create de mine.

Foarte multe discutii aveam cu mama pe tema asta si, intr-un final, m-a convins sa imi exersez totusi talentul pe hartie sau pe chipurile oamenilor.

Care a fost cel mai dificil machiaj pe care l-ai realizat vreodata?

Este o intrebare destul de subiectiva. Este greu sa masori gradul de dificultate intr-o astfel de arta. Dar pot spune ca pentru mine a fost putin mai complicat sa realizez un machiaj de tipul BodyPainting, care a durat aproximativ zece ore, timp in care am lucrat aproape numai in picioare, am lucrat cu un corp uman, adica o persoana, si nu o panza de pictat, dar, mai ales, am lucrat sub o presiune imensa, avand in vedere ca modelul avea sa defileze pentru examenul final, in fata unui juriu format din specialisti.

Lider de juriu a fost chiar Dany Sanz, make-up artistul celebru din Franta, care este de altfel si fondator Make Up For Ever.

Dintre make-up artistii romani pe cine admiri in mod deosebit?

Sunt anumiti makeup artisi romani pe care ii apreciez foarte mult, insa makeup artistul meu preferat este unul englez si anume faimoasa Charlotte Tilbury. Ma regasesc foarte mult in stilul ei de a evidentia senzualitatea unei femei, fara a o incarca insa cu foarte mult machiaj.

Si cel mai important, este o persoana adorabila si dedicata, care vorbeste cu foarte multa pasiune despre meseria sa.

Care este cea mai mare greseala pe care o fac romancele in privinta machiajului?

In opinia mea, cea mai mare greseala este faptul ca nu inteleg importanta sprancenelor pe un chip. Trebuie sa inteleaga ca sunt un element foarte important al unei fizionomii si ca pensatul excesiv este o greseala imensa.

Multe femei evita sa apeleze la sfatul unui specialist in make-up din considerente financiare. Cat costa consultanta in acest domeniu?

Am observat si eu acest aspect la noi, in tara, mai ales. Sunt foarte multe femei care considera ca nu au nevoie de sfatul unui specialist si se pot descurca singure. Preturile difera foarte mult, in functie de pregatirea profesionala, notorietate si in functie de orasul sau tara in care profesezi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Sorina Peia makeup artist, #Sorina Peia Festival Cannes, #Sorina Peia makeup , #machiaj