Greseli de evitat la aplicarea fondului de ten

Sambata, 01 August 2015, ora 17:55
8829 citiri
Greseli de evitat la aplicarea fondului de ten
Foto: Pexel

Alegerea si aplicarea corecta a fondului de ten pot schimba total aspectul tenului tau. Verifica aceste greseli comune pentru a le evita la aplicarea fondului de ten astfel incat sa obtii un look natural, fara defecte, delicat si proaspat.

Oglinda, oglinjoara! Fondul de ten, anticearcanul, iluminatorul, pudra, fardul de obraz, fardul de ochi, rimelul, dermatograful, rujul - aplicarea machiajului este un proces lung si dificil, care cere dexteritate, dar si produse potrivite tipului tau de ten si a culorii acestuia.

Pentru a acoperi pielea cu imperfectiuni ia in considerare cateva sfaturi si trucuri, incat sa iti poti infrumuseta trasaturile.

Fondul de ten joaca un rol esential in rutina zilnica de machiaj si daca este aplicat corect poate adauga un aer proaspat imaginii tale. Aplicarea lui simpla acopera toate imperfectiunile nedorite.

Din nefericire, exista cateva greseli obisnuite cand se aplica fondul de ten, care ar trebui evitate, daca vrei eviti efectul de masca si sa obtii un ten natural, perfect. Mai mult, un fond de ten prost creste aparitia ridurilor.

Mai intai, pregateste-ti fata pentru machiaj. Curata, tonifiaza, hidrateaza! Exfolierea este recomandata pentru cele care au pielea descuamata. Hidratarea este importanta, facand machiajul sa dureze.

Culoarea nepotrivita

Cand vine vorba de fond de ten, discretia si transparenta sunt esentiale. Cea mai importanta greseala pe care o facem deseori este sa alegem culoarea gresita.

In acest fel, fie ca alegi o nuanta prea inchisa sau prea deschisa, fondul de ten devine cel mai aprig dusman al tau, dandu-ti un aspect nenatural si nesanatos.

In consecinta, ar trebui sa gasesti o sursa de lumina naturala si sa aplici fondul de ten catre maxilar.

Verifica si subtonul si tine minte ca fondul de ten cu subtonuri de galben se potriveste tuturor tipurilor de ten, in afara de cele rozalii.

Ce cred barbatii cu adevarat despre machiajul unei femei

Textura nepotrivita

Lichid, baton, pudra, fara ulei, tine minte ca fondul de ten care are o textura opusa tenului tau ar trebui sa se potriveasca.

Astfel, daca pielea ta este uscata si deshidratata, ai nevoie de unul lichid cu o textura uleioasa si hidratanti. In mod contrar, daca ai pielea grasa, predispusa la eruptii, fondul de ten ar trebui sa fie luminos, mat si non-comedogenic (pentru ten acneic).

De asemenea, daca ai pielea uscata, ar trebui sa stai departe de fondurile de ten pudra, pentru ca iti pot usca mai mult pielea. Daca ai o piele matura, un fond mat poate face minuni pentru ridurile tale.

Make-up cu Mirela Vescan: Fondul de ten si tendintele in cosmetica

Amestecare nereusita

Ei bine, odata ce am gasit textura si culoare perfecta, acum este timpul sa aplicam. Nu uita ca aplicarea incompleta a fondului pe piele poate crea un adevarat dezastru. Imagineaza-ti linia de la linia maxilarului!

Deci, amesteca intotdeauna bine si mergi catre gat, chiar sub maxilar, apoi, pana la linia parului, urechilor si pe obraji.

Exces de fond de ten

Aceasta este una dintre cele mai comune greseli pe care le fac femeile cand aplica fondul de ten.

Inainte de a incepe aplicarea, asteapta pana hidratantul intra in piele complet. Ce iti doresti este un rezultat neted.

Evita excesul aplicand usor fondul de ten. Nu trebuie sa aplici pe intreaga fata, daca nu este nevoie, ci foloseste-l doar in zonele care au nevoie de acoperire cum sunt eruptiile sau roseata.

YVE.ro

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#machiaj fond ten, #reguli aplicare fond ten, #machiaj aplicare fond ten , #machiaj