Machiaj de cocktail, de la A la Z, in 30 de minute

Duminica, 20 Mai 2012, ora 15:13
3869 citiri
Machiaj de cocktail, de la A la Z, in 30 de minute

Machiajul de seara are nevoie de mana unui profesionist, daca nu ai suficienta indemanare si antrenament. Risti foarte usor sa cazi in "pacat": prea multa culoare, prea mult fond de ten sau mici greseli observabile, mai ales la un cocktail party.

Si tocmai pentru ca nu am vrut sa incalc nicio regula de aur pentru seara de gala la care am fost invitata, am mers pe mana unui profesionist: Andreea Radoi, make-up artist la SLA Romania.

Am aflat de la ea toate secretele unui machiaj reusit, atat pentru o zi la birou, cat si pentru seara care ma astepta. Sedinta a inceput cu o portie intensa de demachiere, plus lotiune tonica - sa nu cumva sa ramana pielea prea lucioasa.

Apoi a urmat baza de machiaj siliconata, care nu lasa fata sa se ingrase. Extrem de util, imi zic eu, pentru ca, de obicei, la sfarsitul serii, dupa cateva dansuri si discutii aprinse, tenul poate capata un luciu usor deranjant, care se poate observa apoi in poze.

Urmeaza fondul de ten, pe care trebuie sa il aplici exact "asa cum simti tu", spune Andreea, cu grija totusi sa nu exagerezi.

"Exista trei tipuri de fond de ten in gama noastra: cele fluide, cele bio (fluid cu acoperire slaba, doar pentru uniformizare) si cele care acopera foarte bine, numite 'photo foundation', pentru care nu mai ai nevoie de niciun corector pe langa.", imi explica make-up artistul.

Cel bio este recomandat pentru persoane mai sensibile, care au alergii la produse cosmetice, completeaza Andreea. In cazul meu, pentru ca tot ma pregateam de petrecere, a folosit "photo foundation".

Cum aplicam fondul de ten?

In functie de ocazie, fondul de ten se aplica diferit: ziua il aplicam cu degetele, intrucat crema se incalzeste si se intinde mult mai bine, iar seara putem folosi un buretel, pentru o precizie mult mai mare.

Citeste mai multe despre Machiaj de cocktail, din mainile unui profesionist: De la A la Z, in 30 de minute pe Business 24.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#machiaj profesionist cocktail, #machiaj seara , #machiaj