Make-up cu Lizi Serbanescu: Nu crede tot ce auzi! 3 mituri despre produsele naturale de machiaj

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 16:55
3786 citiri
Make-up cu Lizi Serbanescu: Nu crede tot ce auzi! 3 mituri despre produsele naturale de machiaj
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Trendul bio te-a convins ca tot ce sta sub aceasta eticheta sau este promovat ca fiind "natural" face minuni? Produsele naturale de machiaj par cea mai sanatoasa alegere pentru tenul tau, dar realitatea este cat se poate de diferita.

Chiar daca nu-ti vine sa crezi, si acestea pot contine conservanti, explica pentru Ziare.com specialistul in psihoestetica Lizi Serbanescu. Iata cateva dintre cele mai raspandite mituri despre produsele naturale de machiaj:

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

1. Daca este natural, se va comporta perfect pe un ten sensibil

Produsele pe baza de ingrediente naturale nu sunt neaparat mai blande cu pielea ta. Unele dintre ele chiar pot irita pielea, daca nu sunt testate pe o arie restransa mai inainte. De exemplu, levantica si uleiul de arbore de ceai pot sa-ti provoace mancarimi si roseata.

5 trucuri ca sa ai o piele perfecta dupa ce iesi de la sala

2. Produsele naturale de machiaj sunt lipsite de conservanti si substante chimice

Putini stiu ca cele mai multe produse de ingrijirea pielii naturale au conservanti, chiar daca in cantitati mai mici. Altfel, legumele si fructele din componenta s-ar strica. Te-ai putea trezi cu o crema plina de bacterii sau mucegai daca nu s-ar folosi substante derivate din natura. Sarurile de sodiu ale acidului levulinic si anisic din fenicul sunt doua dintre ingredientele folosite exact in acest scop.

Make-up cu Lizi Serbanescu: Cum sa pastrezi aramiul pielii toamna

3. Produsele naturale nu incarca porii

Am vrea sa credem contrariul, dar cremele naturale sensibilizeaza pielea la fel ca oricare alte cosmetice, chiar incarcand porii. Daca esti alergica la extracte de plante si la anumiti antioxidanti, poti constata ca ti-au aparut cosuri sau ca s-a inrosit pielea.

Asadar, tenul gras sau cu tendinta acneica trebuie ferit de uleiurile esentiale, precum cel de cimbru, scortisoara sau fenicul. Tenul normal sau mixt poate beneficia de pe urma lor, daca sunt 100% pure si le dozezi potrivit.

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mituri despre produsele de machiaj naturale, #mituri produse naturale machiaj, #Lizi Serbanescu machiaj , #machiaj