Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul la intalnirea de afaceri

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 08:44
6232 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul la intalnirea de afaceri
Foto: Arhiva

O intalnire de afaceri reprezinta un prilej prin care o femeie isi poate pune in evidenta atuurile. Pentru ca succesul sa fie garantat aceasta trebuie sa fie atenta la intreaga tinuta, insa si la machiaj.

Make-up artistul Mirela Vescan iti ofera cateva sfaturi cu privire la cum trebuie abordat un astfel de machiaj pentru a te asigura ca vei avea impactul la care te astepti.

"Daca o femeie merge la o intalnire de afaceri, mai mult ca sigur urmareste un scop, vrea sa obtina ceva care urmeaza sa fie in avantajul ei si al afacerii pe care o conduce, de aceea poate apela si la machiaj, ca la o unealta foarte utila", a spus Mirela Vescan pentru Ziare.com.

Textura pielii este foarte importanta, spune ea, iar pentru lumina artificiala se poate folosi un fond de ten cu putere mare de acoperire.

Anticearcanul, nu doar sub ochi

"Fardul corector anticearcan se va aplica pe zona de sub ochi si pe trasaturile de expresie: intre sprancene si putin pe podul nasului, pe liniile ce unesc aripile nasului de colturile gurii si sub buza inferioara.

Pudra care va fixa intreg machiajul trebuie sa fie microfina si transparenta, iar ca truc se poate folosi pe pometi o pudra speciala", a adaugat specialistul, precizand ca aceasta are o textura microfina si este stralucitoare, pigmentata putin cu roz, lila sau coral.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum sa te fardezi la birou

Aceasta se aplica pe pometi si se maseaza usor, pentru a se mixa uniform cu fardul de obraz. "Efectul este foarte sexy, in lumina serii mai ales, pielea pare translucida si capteaza privirea", mai spune ea.

"Daca te intalnesti cu o femeie, este constructiv sa nu arati mai bine ca ea"

In privinta machiajului ochilor, Mirela Vescan spune ca acesta trebuie sa fie natural, dar ales cu grija, in functie de sexul celui cu care te intalnesti.

"La o intalnire de afaceri, interlocutorul poate fi foarte aproape. Daca este barbat, s-ar putea ca acesta sa aprecieze foarte mult naturaletea, iar daca este o femeie, este constructiv sa nu arati mai bine ca ea", a mentionat ea.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum te fardezi la un cocteil

Pe gene se va aplica o mascara de desime si volum, fara extensii, sau mascara pentru alungire. In acest fel, pe zona cearcanelor nu vor aparea umbre ciudate/nefiresti.

"Deci pe pleoape se vor aplica umbre naturale din categoria tonurilor de bej, maro havan si maro aluna, se va accentua forma ochilor, pe liniile naturale, clasice. Foarte importante sunt sprancenele pentru contributia pe care o aduc mimicii si expesiei in timpul conversatiei.

Linia lor trebuie sa fie curata, arcuita frumos, fara colturi construite savant - acestea agreseaza nonverbal interlocutorul, ceea ce trebuie evitat", le sfatuieste Mirela Vescan pe cela care se pregatesc de o astfel de intalnire.

Rujul nu se aplica dupa un contur strict

O femeie de afaceri este "la zi" cu noutatile, asa ca va alege un ruj din cele cinci la moda in sezon, considera specialistul.

"Acum ar merge foarte bine un rosu-orange, luminos, mat sau satinat. Rujul se aplica pe buze cu o pensula speciala. Ca sa fie mai usor, se pune culoare mai intai pe centrul buzelor, dupa care se avanseaza spre exterior, fara un contur strict, este mai 'fresh', mai sexy, mai firesc...", explica specialistul.

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Machiajul la intalnirea de afaceri, #Mirela Vescan machiaj intalnire afaceri, #Mirela Vescan machiaj, #Mirela Vescan make up, #Mirela Vescan sfaturi machiaj, #Mirela Vescan sfaturi makeup, #machiaj intalnire afaceri , #machiaj