Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Make-up cu Mirela Vescan: Cum sa nu cazi in plasa sfaturilor de pe Internet

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:05
10558 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Cum sa nu cazi in plasa sfaturilor de pe Internet
Foto: Mirela Vescan

Machiajul este in centrul atentiei asa cum niciodata nu a mai fost, toata lumea doreste sa se fardeze si este foarte bine asta. Problema este atunci cand ajungem sa luam in considerare sfaturi oferite pe Internet de persoane neavizate, lucru care poate duce la probleme grave de sanatate.

Toata lumea iubeste fardurile, a fi make-up artist este astazi visul multor persoane, nu conteaza varsta, nu conteaza sexul. Machiajul a devenit ceva prezent, contagios si accesibil, iar piata este plina de produse cosmetice, culorile sunt tonice, atragatoare si fiecare stil are deja un nume.

Make-up cu Mirela Vescan: Tendinta principala a sezonului

Pentru a invata machiajul este nevoie in primul rand de rabdare si in al doilea rand de incredere si in final...de farduri. Daca cineva doreste sa schimbe ordinea, greseste si ma refer la faptul ca foarte multe persoane pariaza pe produse, pentru ca nu au rabdare sa parcurga pasii de initiere si nu au incredere in fortele proprii, explica pentru Ziare.com make-up artistul Mirela Vescan.

La cursul meu vin elevii dupa ce au facut un studiu de piata temeinic, imi spun ca intra pe forumuri, compara si pana la urma ma aleg. La inceput este tacere in clasa, prima zi conteaza foarte mult si pentru mine, si pentru elevi. Vad in privirile lor dorinta de a inhala machiajul, nerabdarea si curiozitatea de a afla lucruri noi. Bineinteles ca fiecare are bagajul sau de cunostinte, fiecare a "butonat" pe Youtube eu trebuie sa aflu ce este acolo "in geamantan" si sa fac ordine.

Make-up cu Mirela Vescan: Culoarea anului 2015

Eu la randul meu "extrag" de la elevi informatii venite din Internetul atat de generos in sfaturi. O doamna de prin Oceania promoveaza rujul rosu sidefat ca fiind cea mai buna baza de machiaj pentru zona ochilor. O alta fata din America de Sud tine in fiecare mana cate o pensula de tus si spune ca asa si numai asa te poti farda perfect la ambii ochi deodata.

Si foarte multe isi fac acel "contouring face" foarte frumos ca tip de machiaj insa pe unele fizionomii poate arata ciudat. Mai aflu ca inainte de fond de ten este bine sa aplici ulei de cocos si ca vaselina poate inlocui mascara, ca fondul de ten mineral nu se demachiaza si tot asa.

Make-up cu Mirela Vescan: Scapa usor de cuperoza, acneea rozacee si varice

Toate aceste "sfaturi" sunt amuzante si este bine sa razi, pentru ca se actioneaza muschii fetei si se instaleaza o stare de bine, dar sfatul meu este ca orice informatie sa fie verificata de cateva ori, inainte de a aplica ceva pe ten pentru a evita problemele de sanatate.

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Riscurile sfaturilor despre machiaj, #sfaturi machiaj Internet, #makeup artist Mirela Vescan, #sfaturi machiaj , #machiaj