Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea indigo si importanta sa in machiaj

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 08:21
3837 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea indigo si importanta sa in machiaj
Foto: Mirela Vescan

V-ati intrebat vreodata ce reprezinta fiecare culoare si cum a aparut aceasta? Make-up artistul Mirela Vescan face o mica istorie a culorilor, precizand si importanta fiecareia in machiaj. Indigo-ul intra acum sub lupa specialistului.

Mirela Vescan a pornit de la culorile curcubeului, ROGVAIV (rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet), care reprezinta componenta luminii, o combinatie ametitoare care aduce bucurie si speranta. Make-up artistul a facut pentru Ziare.com o mica istorie a culorilor rosu, oranj, galben, verde, albastru, iar acum isi indreapta atentia catre indigo.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea albastru si importanta sa in machiaj

Foaia de indigo ne este cunoscuta tuturor, pentru ca am vazut-o in toate birourile clasice in care am intrat, este precursoarea copiatoarelor si inca este folosita in multe institutii pentru anumite tipuri de acte duplicate.

Sunt putine persoane care pot spune ca indigo este culoarea lor preferata, poate si din cauza faptului ca aceasta sugereaza detasare, autocontrol, retinere, obiectivitate, adancime, abis, noblete, calm, spatiu intergalactic sau nemarginire. Trebuie sa fii o persoana introvertita si cu preocupari legate de stiinta, ca sa preferi indigo-ul.

In anul 1826, a aparut primul comunicat despre transformarile chimice ale indigoului natural. Otto Unverdorben, un fermier pasionat de farmacie, a incercat sa obtina chimic pigment indigo. Aproape in paralel, chimistul Ferdinand Friedlieb Runge, in urma unor experimente repetate, a reusit sa obtina chimic indigo-ul, dupa ce a facut gudron, apoi leucol (un ulei laptos) pe care l-a tratat cu hipoclorit de calciu si a obtinut cianol, un lichid albastru inchis superb, dupa cum l-a descris savantul.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea rosie - istoria si importanta sa

A fost considerat nebun si i s-a spus ca ceea ce face el este fara sens, ca nimeni nu va fi de acord cu pigmentii lui sintetici din gudron si mai bine s-ar ocupa de lucruri serioase.

Spre norocul nostru, Runge nu a renuntat la cercetarile lui, astfel incat in anul 1863 a primit medalia marii "Expozitii internationale" de la Londra, pentru valoarea descoperirii sale si regina a declarat indigo-ul culoarea casei regale.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea oranj

Obtinerea pe cale chimica a culorii indigo a fost preocupare pentru multi savanti; au fost identificate patru substante cu denumiri diferite si totusi cu aceeasi formula, C6H7N, anilina. In martie 1856, Perkin breveteaza primul colorant sintetic, obtinut din anilina.

Astazi indigotina sau E-132 este un colorant folosit in industria farmaceutica si alimentara, pentru colorarea tabletelor, inghetatei si a biscuitilor.

In natura exista fructe indigo: murele, afinele sau aronia, de exemplu. De asemenea, pielita strugurilor si a prunelor este indigo si este foarte sanatoasa, avand proprietati antioxidante. Rosiile negre obtinute de dr Jim Myers de la Universitatea din Oregon sunt foarte bune pentru organism, fiind recomandate in cure de mineralizare a organismului.

Indigo, in machiaj

Fardul de pleoape indigo este rar si perfect pentru realizarea machiajului smokey eyes. Acesta avantajeaza orice culoare de iris sau ten si este un substitut de succes al negrului.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea rosie - istoria si importanta sa

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ce nu stiai despre culoarea indigo, #machiaj culoarea indigo, #Mirela Vescan machiaj, #Mirela Vescan makeup , #machiaj