Zece greseli de machiaj care va imbatranesc

Luni, 30 Martie 2009, ora 14:30
3531 citiri
Zece greseli de machiaj care va imbatranesc
Foto: Arhiva

Foarte multe femei se tem sa isi arate varsta si tind sa se fardeze gresit. Specialistii le sfatuiesc ce sa faca pentru a nu parea mult mai batrane decat sunt din cauza machiajului.

In primul rand evita machiajul strident, care te poate face sa arati mai in varsta decat esti, informeaza Yahoo.

Alege un fond de ten cat mai apropiat de nuanta tenului si intinde-l cu un burete umed. Cu cat se vede cat mai multa piele, cu atat este mai bine, spun specialistii. "Cat timp este hidratata, pielea arata mai tanara", spune make-up artistul Sandy Linter.

Evita baza de machiaj prea luminoasa pentru a nu oferi pielii un aspect mult prea stralucitor.

Pielea de sub ochi devine mai subtine cu cat inaintam in varsta. Aplica un anticearcan cu o perie. "Peria o distribuie uniform", spune Linter. Aplica anticearcanul doar in zonele cu cearcane, nu il intinde sub tot ochiul.

Pudra este buna pentru reducerea stralucirii de pe nas si barbie, dar in alte parti ale fetei nu arata foarte bine, facand pielea sa para prea uscata. Specialistii recomanda folosirea pudrei doar in momentele in care femeile urmeaza sa faca fotografii.

In cazul in care vrei sa folosesti pudra, aplic-o in cel mai inalt punct al obrajilor nu prea aproape de nas si impinge in sus culoarea cu o perie suficient de mare pentru a acoperi intregul obraz.

Linia buzelor dispare in acelasi timp cu inaintarea in varsta, fapt ce va duce la intinderea rujului. Poti trasa o urma foarte usoara cu un creion special pentru a fixa culoarea.

Culorile stralucitoare, nuantele intunecate, sau cele metalice nu sunt foarte potrivite pentru buzele subtiri. Alege o culoare cat mai naturala.

Rimelul aplicat pe genele de jos iti scoate albul ochilor in evidenta. Rimelul trebuie aplicat cu foarte mare grija si trebuie sa se evite periile care nu separa genele. Nu uita de aparatul de intors genele. Intorcandu-ti genele este cel mai simplu mod de a face ochii sa para mai mari.

Incerca sa eviti folosirea creionului negru pentru pleoapa de jos.

Aplica putin fard stralucitor in colturile din afara pentru a oferi ochiului un aspect placut si pentru a evita aspectul de machiaj puternic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greseli de machiaj, #greseli fard imbatranire, #sfaturi pentru make up , #machiaj