6 cai simple pentru a imbunatati aspectul unui par deteriorat

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 22:31
5384 citiri
6 cai simple pentru a imbunatati aspectul unui par deteriorat
allure

Orice femeie isi doreste sa aiba un par stralucitor si frumos, care sa atraga atentia intr-un mod placut. Insa, diversi factori, cum ar fi conditiile meteo, lipsa timpului pentru a-l ingriji cat mai mult, stresul, folosirea in exces a unor produse si altii, pot dauna firelor.

Totusi, in cazul in care ai deja un par care nu arata prea bine, poti face cate ceva pentru a-i imbunatati aspectul, dupa cum arata Allure.

1. Fii mai atenta cand folosesti foenul

Nu trebuie sa renunti la acesta definitiv, ci sa ai grija sa nu il folosesti atunci cand parul este foarte ud. Este indicat ca, inainte sa il usuci, sa il stergi bine cu un prosop, de preferat din microfibre deoarece unul de acest gen este mai putin daunator pentru firul de par decat cel clasic. Si, mai ales, nu freca parul, ci doar apasa-l usor cu prosopul. In plus, poti sa folosesti un produs care il protejeaza de temperaturile ridicate.

2. Ai grija la samponare

In medie, parul trebuie spalat de 2-3 ori pe saptamana, dar daca ai unul foarte gras poti sa il samponezi si zilnic, insa cu conditia sa il uzi foarte bine inainte sa dai cu sampon si sa speli indeosebi la radacina, pentru ca acolo se gaseste cantitatea cea mai mare de sebum. Apoi, clateste foarte bine cu un jet de apa cat mai rece (pe cat poti sa suporti). De asemenea, foloseste produse care au pe eticheta cuvinte ca: "anti-rupere", "intareste", "reface".

3. Vopseste-l mai putin

Vopseaua permanenta sau semipermanenta (si nu doar cea cu nuante de blond) contine ceva peroxid care va distruge stratul ceros al firului de par, cu rol protector. Din aceasta cauza ar trebui sa aplici vopseaua doar la radacina, iar pe varfuri sa o intinzi numai cateva minute, la sfarsit (asta dupa ce te-ai vopsit prima data si cu conditia sa alegi tot aceeasi nuanta). In plus, la urmatoarele spalari poti folosi un sampon colorant pentru a intretine culoarea mai mult timp.

4. Ai grija la ondulat

Atunci cand iti usuci parul folosindu-te in acelasi timp si de o perie, pentru a-l ondula putin (fie si doar la varfuri), trebuie sa stii ca nu ii faci tocmai bine. Pentru a evita insa, cel mai indicat este sa utilizezi un aparat cu o putere de cel putin 2.000 de wati, care usuca atat de repede incat parul nu are timp sa se supraincalzeasca. Totodata, este important sa nu tragi prea tare de par si sa nu tii foarte aproape capatul foenului - cam la 5 centimetri distanta ar fi acceptabil.

5. Indreapta-l bland

In ultimii ani, cererea pentru placi de indreptat parul a fost din ce in ce mai mare, insa multe dintre femei folosesc un astfel de aparat incorect, neglijand instructiunile de pe ambalaj. Intai, este esential sa nu utilizezi placa in mod excesiv, iar apoi, sa nu depasesti limitele mentionate pe cutie - in special in ce priveste timpul in care o tii pe suvita de par, care este in medie de cinci secunde. Daca apelezi la aceasta doar o data pe saptamana si alegi una cu placi din ceramica, iti vei proteja mai mult parul.

Pentru femeile care prefera sa isi indrepte parul folosindu-se de anumite produse speciale si nu de placa, este important sa aleaga un tratament pe baza de keratina si sa evite produsele care fac parte din tratamentul brazilian deoarece pot contine o cantitate periculoasa din substanta numita formaldehida.

6. Ingrijeste varfurile

Daca ai timp si bani pentru a merge la un salon la fiecare patru saptamani este minunat, deoarece acolo vei primi tratamente de calitate, profesionale. Insa, in cazul in care nu dispui de astfel de resurse, foloseste un balsam reparator, care este mai concentrat si ofera firelor de par un strat protector pentru mai mult timp. Daca acestea sunt destul de deteriorate, aplica unul o data pe saptamana, lasandu-l peste noapte pe par (numai sa ai grija sa asezi pe perna un prosop sau o tesatura mai veche).

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#par, #reparare par, #imbunatatire aspect par deteriorat, #par deteriorat, #ingrijire par , #moda