Apa, mediul ideal pentru a-ti tonifia organismul

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 12:08
2198 citiri
Apa, mediul ideal pentru a-ti tonifia organismul
Aquatictherapist

Exercitiile fizice realizate in apa reprezinta un mod excelent de a-ti tonifia muschii, acestea aducand si o imbunatatire functionarii aparatului cardiovascular, precum si o stare de relaxare in plus fata de celelalte tipuri de exercitii.

Chiar daca sezonul cald s-a sfarsit iar piscinele de exterior nu mai pot fi folosite, poti merge la bazin, unde vei gasi si indrumare specializata pentru acest gen de activitate, in cazul in care vrei.

Potrivit qualityhealth.com, iata cateva exercitii perfecte pentru apa.

1. Ia o placa mica de surf si inoata cu ajutorul ei (fie sprijinindu-te pe burta pe ea, fie pe spate). Da cateva ture de piscina crescand treptat viteza si efortul depus.

2. Fa exercitii de rezistenta cu o minge de plaja.

- Intra in apa, asaza mingea in dreptul abdomenului si incearca sa te sprijini pe ea, tinand mainile si picioarele intinse. Fata ta ar trebui sa stea deasupra apei, dar poate fi si sub nivelul ei daca nu iti displace. Important este sa incordezi cat mai mult abdomenul, stand in echilibru. Pentru a reveni la pozitia initiala indoaie coatele si coboara de pe minge. Exercitiul poate dura intre 30 de secunde si un minut.

- Stai in picioare in apa. Prinde mingea cu mainile si intinde-le. Scufunda mingea cat poti in apa si apoi deseneaza un arc de cerc imaginar spre dreapta. Repeta miscarea de cinci ori, apoi deseneaza un arc de cerc spre stanga, repetand tot de cinci ori.

3. Stai in picioare, scufundata pana la gat (sa ai umerii sub apa). Indoaie bratele si incepi sa mergi in pas de mars. La fiecare pas pe care il faci incearca sa intinzi cat mai mult picioarele si bratele. Continua timp de doua minute.

4. Stai tot in picioare, cu spatele lipit de peretele piscinei sau bazinului. Intinde bratele astfel incat sa te prinzi bine cu palmele de margine. Ridica genunchii la piept si apoi indreapta picioarele intinzand varfurile degetelor. Intoarce picioarele (si trunchiul) spre dreapta, spre stanga, intinde-le in fata si adu genunchii din nou la piept. Revino la pozitia initiala si repeta de zece ori.

5. Stai cu fata la un perete al piscinei si prinde-te cu mainile de marginea lui. Ridica apoi ambele picioare, unul cate unul, punand talpile pe perete, in asa fel incat sa imiti forma literei C. Dupa ce ti-ai gasit echilibrul intinde cat poti trunchiul impingand in brate si picioare. Revino la pozitia initiala si apoi repeta de zece ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#exercitii fizice apa, #activitate apa, #tipuri exercitii apa , #moda