Ce influenta are aspectul fizic asupra carierei tale

Marti, 22 Februarie 2011, ora 07:52
3237 citiri
Ce influenta are aspectul fizic asupra carierei tale

Succesul profesional depinde, in mare parte, de actiunile tale, insa un grad mare de importanta il are si modul in care esti perceput de ceilalti. Foarte multe studii au aratat ca aspectul fizic are un impact asupra evolutiei in cariera, iar unii experti sunt de parere ca infatisarea este chiar mai importanta decat o scrisoare de intentie.

Structura fetei, culoarea parului si greutatea corpului sunt elemente care ne pot influenta viata profesionala si chiar veniturile, potrivit cercetatorilor citati de BusinessInsider.com.

Genele nu pot fi schimbate, insa daca avem norocul sa avem o mostenire buna, ele ne pot ajuta mult mai mult decat ne inchipuiam.

Barbatii inalti. Un studiu realizat pe jumatate din companiile clasate in Fortune 500 a aratat ca in medie, barbatii cu functia de Director General din aceste companii aveau inaltimea de aproximativ 1, 90 m, potrivit BusinessInsider.com.

Femeile blonde. Cercetatorii de la Universitatea Queensland au aratat ca femeile cu parul blond au sanse sa obtina salarii cu 7% mai mari decat restul femeilor cu alta culoare a parului.

Acelasi studiu a demonstrat ca femeile blonde se casatoresc cu barbati care castiga cu 6% mai mult decat sotii de femei cu alta culoare a parului.

Femeile slabe. Un sociolog din cadrul Universitatii din New York a realizat un studiu prin care a descoperit ca greutatea unei femei influenteaza negativ venitul familiei sale si "prestigiul profesional".

Mai exact, potrivit studiului, o crestere de 1% a masei corporale a unei femei poate avea ca efect scaderea cu 0,6% a venitului intregii familii.

Femeile cu 8 centimetri mai inalte decat colegele ei. Studiile au aratat ca pentru fiecare 8 centimetri in plus, femeile pot castiga cu pana la 8 procente mai multi bani decat o femeie de inaltime medie.

Barbatii cu trasaturi mature. Un studiu realizat pe 2000 de barbati cu functii de executiv a demonstrat ideea ca barbatii cu trasaturi masculine mature sunt perceputi ca fiind autoritari, si in consecinta, mult mai puternici. Citeste mai multe despre Ce influenta are aspectul fizic asupra carierei tale pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#aspect fizic, #cariera aspect fizic , #moda