6 obiceiuri din timpul nuntii din ce in ce mai indragite de tinerii casatoriti

Joi, 28 Iunie 2018, ora 18:50
2120 citiri
6 obiceiuri din timpul nuntii din ce in ce mai indragite de tinerii casatoriti
Foto: CC0 Creative Commons

Dupa cununia civila si slujba religioasa, dupa numeroase emotii si stari care cu greu pot fi descrise de cele mai reprezenative cuvinte, vine un alt moment mult asteptat de catre tinerii casatoriti, respectiv invitati: petrecerea fastuoasa.

Materializata dupa un concept minutios preagatit, o locatie impresionata si servicii de cea mai buna calitate, celebrarea da startul minunatei vieti in doi.

Pe langa faptul ca este unul dintre elementele cheie a intregii nunti, ea reuseste si reuneste laolalta cele mai importante persoane din viata cuplului, familia si prietenii apropiati.

Si cum orice petrecere care se respecta are nevoie de timp suficient de desfasurare, cuplurile moderne tin distractia pana la orele diminetii, adapteaza si personalizeaza din ce in ce mai mult obiceiurile de odininiora.

Acestea tin foarte mult de gusturile si preferintele mirilor, dar inmare parte se respecta si se tin cu bucurie, dupa cum urmeaza:

  • Valsul miresei

Este momentul care marcheaza inceputul petrecerii. Cuplul proaspat casatorit da startul distractiei cu un dans special, care de regula este sustinut de o melodie cu semnificatie aparte.

Si pentru ca atmosfera trebuie intretinuta dupa aceea ca la carte, alegerea formatiei pentru nunta are nevoie de o cercetare amanuntita si recomandari pe masura. Toti invitatii sunt poftiti pe ringul de dans, deci petrecerea poate sa inceapa!

  • Furatul miresei

S-a transformat intr-o practica care in zilele noastre, este gustata cu foarte mult entuziasm mai ales de catre invitatii petrecerii. Acest moment se intampla de obicei atunci cand lumea este in toiul distractiei si nimeni nu are suficienta atentie pentru alte detalii.

Grupul care fura mireasa cere rascumpararea printr-o serie de doleante care de care mai distractive sau creative: de la dansuri speciale, numeroase sticle de bauturi si pana la declaratii romantice, siropoase, sau chiar versuri, venite din partea mirelui.

  • Taierea minunatului tort

Aceasta faza, simbolizeaza prin taierea prajiturii dulci, inceputul vietii de familie si este efectuata de catre ambii miri cu aceeasi mana si ustensila, ca prima misiune asumata.

  • Aruncarea spectaculoasa a buchetului

Este momentul domnisoarelor invitate la petrecere. Fie ca vin din parte miresei ori din partea mirelui, fetele sunt invitate in ring pentru a vedea care va fi viitoare norocoasa. Asezata cu spatele la fete, mireasa va arunca buchetul peste cap, iar cea care il va prinde se spune ca va fi urmatoarea mireasa.

  • Scoaterea jartelei

Acest moment este dedicat cavalerilor de la nunta, de indata de micul accesoriu este scos de catre mire de pe piciorul miresei. Norocosul care va prinde jarteaua aruncata de proaspatul insuratel, va fi si cel care se spune ca se va pregati pentru un alt fericit eveniment.

  • Voalul miresei

Scoaterea acestuia ii va reveni nasei, care va inlocui voalul cu o esarfa (ea semnificand trecerea miresei de la fata la femeie maritata) . Ulteriort, voalul este prins in parul fetei care a prins buchetul.

Dupa acest moment, urmeaza hora miresei care este dansata doar de invitatele de la petrecere.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#planificare nunta, #momente nunta, #obiceiuri nunta , #nunta