Obiceiuri unice de nunta, din intreaga lume

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 12:55
10421 citiri
Obiceiuri unice de nunta, din intreaga lume
Foto: Business Insider

Casatoria este un eveniment universal, dar fiecare cultura are un mod particular de a o sarbatori. Spre exemplu, in India inelele sunt schimbate inainte de nunta, iar in ziua nuntii mirii isi atarna ghirlande in jurul gatului.

Business Insider iti arata cateva obiceiuri de nunta unice, din intreaga lume.

1. In India se folosesc ghirlande ca semn de recunoastere a sotului

In aceasta tara, inelele sunt schimbate in cadrul unei ceremonii care are loc inainte de nunta propriu-zisa si tot atunci sunt oferite si cadourile de catre familii si apropiati.

Aceasta ceremonie, numita Mehendi, se tine de obicei la mireasa acasa, iar in cadrul ei palmele, incheieturile, bratele si picioarele miresei sunt decorate. In ziua cea mare, mirele si mireasa isi pun reciproc ghirlande din flori in jurul gatului, in semn de recunoastere ca soti.

2. Nuntile evreiesti sunt incarcate de simbolism

Invitatiile evreilor nu cer oaspetilor sa-i onoreze cu prezenta, ci sa danseze la ceremonie. Invitatia in sine are doua parti, o parte fiind scrisa in ebraica, iar alta in engleza.

In timp ce stau sub chuppa, un mic cort menit sa-i apere pe miri de spiritele rele, mirele calca in picioare un pahar infasurat intr-un material textil, pentru a simboliza distrugerea Templului Sfant din Ierusalim. De asemenea, acest gest simbolizeaza combinatia dintre bucurie si tristete din viata.

3. Miresele japoneze trebuie sa isi arate fizic devotamentul fata de soti

Mireasa poarta un chimono alb, si un fel de gluga, tot alba, pentru a-si arata dispozitia de a deveni o sotie blanda si supusa. Pentru a simboliza uniunea, mirele si mireasa beau sake impreuna, devenind sot si sotie dupa prima inghititura. Miresele schimba ulterior mai multe tinute, printre care si un chimono rosu.

4. Jamaicanii care se casatoresc la sat cer ajutorul localnicilor

Nuntile jamaicane facute la sat sunt realizate adesea cu participarea tuturor satenilor. De asemenea, toti localnicii se aduna in strada pentru a vedea mireasa, iar daca aceasta nu este in forma, este criticata public.

5. In cadrul ceremoniilor islamice mirii nu se vad

Mirele si mireasa sunt separati in ziua nuntii si nu se pot vedea decat daca famiile sunt de acord cu acest lucru (sunt tinuti in aceeasi cladire, dar in camere diferite). Persoana care oficiaza ceremonia merge in camera fiecaruia si mirii sunt intrebati, pe rand, daca sunt de acord cu mariajul. Un contract de casatorie este apoi semnat in fata martorilor si abia dupa acest pas proaspetilor soti li se permite sa se vada.

6. Rochia miresei este foarte importanta intr-o nunta cubaneza

Din cauza regulilor comuniste din Cuba, ceremonia nu poate fi un eveniment religios, desi unii gasesc solutii si pentru a celebra astfel o nunta. Rochia miresei insa este un element foarte important. Cu cat este mai extravaganta, cu atat mai bine, fiind facuta adesea din matase sau satin, si incluzand fuste lungi si volane multe.

Totodata, in cadrul nuntilor cubaneze invitatii ofera bani mirilor intr-un mod inedit: fiecare barbat care danseaza cu mireasa prinde bancnote de rochia ei, pentru a ajuta noul cuplu sa-si plateasca luna de miere.

7. Prajiturile traditionale de nunta din Norvegia sunt facute cu paine si branza

Mireasa poarta o rochie alba sau argintie in Norvegia si o diadema din argint sau aur. De aceasta diadema atarna si mici piese in forma de lingura, iar cand mireasa se misca, acestea scot un zornait. Potrivit unei legende norvegiene, sunetele produse de micile piese vor tine departe spiritele rele.

Totodata, prajitura traditionala de nunta din Norvegia este facuta din paine si ornata cu un amestec realizat din branza, crema si sirop.

8. Nuntile galeze incep cu o lingura de lemn

In acord cu traditiile de nunta din Tara Galilor, barbatul ciopleste o lingura de lemn si i-o ofera iubitei. Daca aceasta o accepta, inseamna ca sunt logoditi si ca va urma curand nunta.

De asemenea, inainte de ziua nuntii viitoarea mireasa este adesea "rapita" de catre familia ei. Mirele si familia lui o cauta, iar cine o gaseste va fi urmatorul care se va casatori, conform unei credinte populare.

9. Miresele din China, duse la ceremonie cu o lectica

O traditie care nu prea mai este respectata in prezent in China presupune ca, la momentul ceremoniei, mireasa sa fie dusa la mire acasa cu o lectica acoperita. Totodata, o nunta din China iese in evidenta prin importanta pe care mirii o acorda consultarii Almanahului chinezesc, pentru a fi facute pronosticuri asupra viitorului cuplului.

10. Ceremoniile malaeziene sunt axate pe copiii pe care ii vor avea mirii

In Malaezia, mirele trebuie sa trimita miresei cadouri legate de gravidie, cum ar fi tavi cu mancare si berze facute din bancnote. De asemenea, in cadrul ceremoniei fiecare invitat poate primi un ou bine fiert si decorat artistic, ce simbolizeaza fertilitatea.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#obiceiuri nunta lume, #obiceiuri nunta, #traditii nunta, #traditii nunta unice, #obiceiuri nunta unice , #nunta