Pantofii celor celebri (Galerie foto)

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 18:49
5386 citiri
Pantofii celor celebri (Galerie foto)

Exista pantofi cu o soarta comuna, incaltand picioarele unora fara pretentii, si exista pantofi venerati de cei care le adora stapanii. Incaltaminte care se afla mereu in lumina reflectoarelor, stralucind si fiind admirata, ori in care se odihnesc picioarele celor celebri in momentele de liniste si intimitate.

Pantofi care, in cele din urma, ajung la muzeu, asa cum este cazul celor de fata, ce pot fi admirati la Bata Shoe Museum, Toronto, conform Life. E un azil de lux pentru incaltamintea care si-a facut treaba bine cat a fost in floarea varstei.

Acesti pantofi au fost realizati special pentru printesa Diana, in 1986, dand, la vremea respectiva, tonul in moda, fiind copiati la toate scarile si mai peste tot in lume. Lady Di a fost fotografiata purtandu-i in acelasi an, la o cursa de cai, unde i-a asortat unei rochii, tot in alb si negru, dar cu buline.

Fara pretentii, asa arata incaltamintea lui Dalai Lama, ceea ce transmite exact mesajul potrivit. Tenzin Gyatso, al 14-lea si actualul Dalai Lama, nu se sfieste sa-i poarte chiar atunci cand se intalneste cu sefii de stat.

In multe dintre fotografii Marilyn Monroe este vazuta purtand pantofi rosii. Pe acestia, realizati de celebrul Herbert Levine, binecunoscut in acea vreme la New York, mai ales printre cei ce cautau stralucire, i-a cumparat in 1957, dintr-un magazin Vogue, in Montreal.

Aceste ghete au fost purtate de Bruce Lee, cand acesta era fotografiat exemplificand cele propovaduite in manualele de arte martiale pe care le scria in 1966. Seria de patru volume nu a fost publicata pana in 1978, la cinci ani dupa moartea misterioasa a lui Bruce Lee.

Usain Bolt purta acesti pantofi sport cand a devenit cel mai rapid om in viata, alergand 100 de metri in 9,58 de secunde, in 20 august 2008, la Jocurile Olimpice din Beijing.

Cantareata Katy Perry, o fana a culorilor si excentricitatii, a purtat acesti pantofi pentru un videoclip, in 2010. Initial, incaltamintea nu era foarte speciala, insa au fost lipite bomboane minuscule, iar transformarea a fost notabila. Cand au fost adusi in redactia Life, pentru a fi fotografiati in vederea realizarii articolului, au venit la pachet cu o punga de bomboane, pentru cazul in care unele dintre buline s-ar fi dezlipit.

Extravaganti chiar si pentru un rege, acesti pantofi au fost purtati, in ultimii 5 ani de viata, in anii '70, de insusi Elvis Presley.

Nu se cunoaste cu exactitate posesorul acestor papuci din secolul XVII (cel mai probabil incaltati intre 1760 - 1790), insa se stie ca este unul dintre papi, respectiv Papa Clement al XIII-lea, Papa Clement al XIV-lea sau Papa Pius al VI-lea.

Papa Clement al XIII-lea a ramas celebru pentru ordinul potrivit caruia partile intime ale statuilor au fost acoperite in intreg Vaticanul, Papa Clement al XIV-lea l-a facut cavaler pe Wolfgang Amadeus Mozart, cand acesta avea 14 ani, iar Papa Pius al VI-lea a ajutat la crearea muzeelor de la Vatican, el fiind la un moment dat si prizonierul lui Napoleon Bonaparte. Acesta din urma a fost si cel mai longeviv pontif de pana atunci.

Aceste sandale cu toc au fost purtate de actrita Elizabeth Taylor, in perioada 1980 - 1984, o femeie renumita pentru gusturile desavarsite in materie de haine, accesorii si bijuterii, dar si pentru numarul mare de soti.

Aceste incaltari ciudate au fost folosite de James A. Lovell Jr. in misiunea Apollo 8 sau Apollo 13. Nu se stie pentru care dintre misiuni au fost realizati pantofii. Lovell a fost primul om care a ajuns in spatiu de patru ori.

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, regina Victoria, a fost si cea care a incaltat acesti pantofi. La fel ca si incaltamintea, setul de reguli sociale promovat de aceasta era unul rigid.

John Lennon nu se astepta ca purtand astfel de pantofi sa revolutioneze moda acelor vremuri. Si totusi asta s-a intamplat, la inceputul anilor '60, cand el si Paul McCartney au decis ca se potrivesc perfect cu infatisarea lor si muzica pe care o cantau. Exista doua teorii legate de cine a gasit acesti pantofi: unii spun ca John si Paul, intr-un magazin din Londra, Anello & Davide, iar altii ca managerul muzicienilor.

Myke Tyson a purtat aceste ghete in 1986, cand a devenit cel mai tanar campion la categorie grea din istorie. Avea numai 20 de ani cand a luptat cu Trevor Berbick, in Las Vegas.

Marea Ducesa Olga Nicolaevna Romanov a Rusiei, cea mai mare dintre fiicele tarului Nicolae al II-lea, ar fi purtat acesti pantofi pe cand era o copila, intre 9 si 12 ani. A fost executata impreuna cu restul familiei in 1918, cand avea 22 de ani.

Madonna a purtat acesti pantofi la inceputul anilor '90, cam in acelasi timp in care se nastea albumul Erotica. Era vremea cand Madonna imbraca pe scena multe tinute semnate Dolce & Gabbana.

Elton John a purtat aceste platforme intre 1974 - 1976, incaltamintea fiind facuta la comanda pentru muzicianul britanic. In acea vreme Elton John admitea public ca este bisexual. In 1977 a anuntat ca se retrage din muzica, insa, din fericire, decizia s-a dovedit a fi una temporara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#pantofi celebri, #incaltaminte celebritati, #pantofi vedete, #incaltaminte istorie, #pantofi istorie , #pantofi barbati
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
interesant si cum s-au si deformat in urma purtarii