Cum sa gestionezi eficient despartirea de partener

Luni, 16 Mai 2011, ora 18:55
3390 citiri
Cum sa gestionezi eficient despartirea de partener
dnes

Dragostea este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se pot intampla, insa uneori inevitabilele despartiri se dovedesc a fi dintre cele mai neplacute momente. Cum sa reactionam cand se intampla acest lucru?

Iata cateva sfaturi venite din partea psihologului american Jeanell Harris, structurate de Dnes.

Nu incercati sa salvati ceva ce deja nu mai exista. Intr-o lume a romantismului, aceasta actiune s-ar traduce prin savarsirea unui pacat. In lumea reala, aceasta este o decizie proasta si o pierdere de timp.

Oamenii nu se schimba peste nopate, iar obiceiurile proaste, care te deranjeaza, sigur nu se vor schimba cu o bagheta magica. El nu va incepe brusc sa se imbrace mai bine, nu va deveni cavaler si, implicit, nu are sens sa speri ca totul va reveni la normalul pe care ti-l doresti. Dr. Harris dezvaluie cele trei capcane in care putem cadea dupa separare:

1. Trebuie sa uiti de numarul sau de telefon

Este de-ajuns ca ai numarul lui de telefon in minte asa ca trebuie neaparat sa-l stergi din telefonul personal. Daca te afli in imposibilitatea de face asa ceva, vei fi tentata sa-l contactezi si sa dezbati cu el anumite probleme care te deranjeaza. De fapt, nu-ti doresti raspunsuri concrete, ci vrei pur si simplu sa discuti cu el.

2. Sexul ca reconciliere - un pas gresit

Chiar daca hormonii ti-o iau razna dupa ruptura, sexul cu fostul partener este lipsit de sens pentru ca nu vei face decat sa-ti pierzi timpul si, dupa aceea, si multi nervi. Astfel de scene se termina frecvent cu conversatii neplacute care nu va sunt necesare niciunuia dintre voi.

3. Nu fi trista, incearca sa stralucesti

Nu exista nicio razbunare mai buna ca o defilare stralucitoare in fata fostului partener. Scoate-ti hainele provocatoare din dulap, fa-ti parul si unghiile, machiaza-te si fii provocatoare! Nu lasa ca despartirea sa te scoata din circuit, pentru ca acest lucru va stimula egoul sau. Acasa poti chiar sa plangi, dar in afara ei trebuie sa stralucesti ca o stea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#despartire parteneri, #despartire sfaturi, #sex fosti parteneri , #partener