10 lucruri pe care invitatii nu ti le-ar spune

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 12:20
1770 citiri
10 lucruri pe care invitatii nu ti le-ar spune
Foto: allthingschristmas

Dupa ce dai o petrecere, cei mai multi dintre invitati iti spun ca totul a fost minunat si bine organizat, desi pot exista si aspecte pe care le-ar fi vrut altfel, insa nu indraznesc sa le pomeneasca din politete.

De aceea, pentru a sti cat mai multe din ce sa faci si sa nu faci atunci cand esti gazda, mai ales daca ti-ai propus sa fii in acest an gazda de Craciun, glo.msn.com a cerut parerea mai multor persoane care au recunoscut, sub rezerva aninimatului, ce si-ar fi dorit sau ce nu le-a placut la un astfel de eveniment.

1. Ai grija sa fie suficient spatiu pentru mancat

Cei mai multi dintre noi vor sa aiba loc pentru a manca atunci cand bucate exista, mai ales daca suntem musafiri. Daca organizezi o petrecere cu masa de tip bufet, care este cea mai pretentioasa la acest capitol, ai grija sa fie suficient spatiu pentru ca fiecare invitat sa aiba unde sa isi sprijine farfuriile, mai ales daca oferi si preparate ce trebuie taiate.

2. Evita sa ai o masa supraincarcata

Pentru a crea o atmosfera primitoare nu trebuie sa ai o casa foarte mare, ci in special sa stii cum sa organizezi spatiul. O masa supraincarcata nu este prea atragatoare si, de asemenea, unele persoane si-ar dori ca bautura sa fie asezata separat de mancare, iar cosurile de gunoi sa fie usor de gasit.

3. Straduieste-te sa fie ceva festiv

Sarbatorile de iarna sunt speciale si ar trebui tratate corespunzator, cu macar cateva ornamente specifice acestui sezon, inclusiv pentru masa.

4. Evita luminile puternice

O gazda ar trebui sa aiba grija si de gradul si modul in care este luminata camera in care are loc petrecerea, becurile puternice care fac ca lumina sa cada direct pe fata fiind destul de neplacute. Cel mai bine este sa fie una mai difuza, dar suficienta pentru a se vedea mancarurile in special, dar si pe cei cu care schimbi o vorba.

5. Ai grija si de baie

Preocuparea pentru baie ar trebui sa fie la fel de mare ca si pentru restul aspectelor legate de petrecere, si nu doar in ceea ce priveste curatenia, ci si referitor la detalii esentiale, cum ar fi sa existe in permanenta hartie igienica la indemana.

6. Stabileste dinainte daca se vine cu copii sau nu

In cazul in care ai prieteni cu copii, specifica de la bun inceput daca oaspetii ii pot aduce in cazul in care doresc, pentru a nu te trezi in situatii incomode. Asa poti evita situatiile de genul in care vreo invitata vine cu bebelusul ei de cateva luni, pe care mai tine mortis sa-l si alapteze de fata cu invitatii. Oricat ti s-ar parea de ciudat, situatia nu e singulara.

7. Tine animalele departe

Daca ai un caine sau o pisica ori alte animale, tine-le departe de spatiul destinat oaspetilor. Oricat ar fi de dragalas un animal, cel mai probabil nu va fi dorit la o petrecere si, in plus, trebuie sa iei in considerare si faptul ca cineva poate fi alergic.

8. Asuma-ti riscul de pete si alte mici probleme

Daca te hotarasti sa organizezi o petrecere nu evita sa servesti bauturi de genul vinului rosu doar pentru ca exista riscul sa iti fie patat covorul ori fata de masa.

9. Permite oaspetilor sa intre incaltati

Multe persoane detesta sa fie nevoite sa se descalte atunci cand ajung in casa cuiva pentru distractie, astfel ca, daca vrei ca totul sa iasa cat mai bine, fa efortul de a curata dupa si nu le cere sa ramana fara pantofi.

10. Nu cere bani invitatilor

Daca oaspetii au placerea de a-ti aduce un cadou, accepta-l cu bucurie, insa, decat sa ceri bani a doua zi pentru cat a consumat fiecare, mai bine nu organiza petrecerea.

Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Reținerea și arestarea în Rusia a ministrului adjunct al Apărării, Timur Ivanov, este o lovitură dureroasă pentru Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Cei doi erau prieteni...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#petreceri, #sfaturi petreceri, #organizat petrecere, #sfaturi organizat petrecere, #petrecere Craciun , #petrecere