Calitatile terapeutice ale alcoolului

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 08:15
5419 citiri
Calitatile terapeutice ale alcoolului

Nu este de conceput o sarbatoare, o intalnire prieteneasca sau de afaceri, ori o ceremonie de familie fara o bautura, un pahar de vin care binedispune si alunga stresul, dezleaga limbile si relaxeaza.

Distanta de la uz la abuz este extrem de mica, dar. baut cu masura, acoolul nu face rau. Chiar si medicul le recomanda persoanelor sanatoase un consum rezonabil de alcool.

Cum de pe masa de sarbatori, bauturile alcoolice si cele racoritoare nu vor lipsi, regula care trebuie respectata e ca acestea sa fie consumate in cantitati mici si sa nu fie amestecate.

Vinul

Despre vin exista informatii inca de dinainte de anul 3000 i.H.. Papirusurile si monumentele vechilor egipteni spun despre vin ca este o bautura de petrecere, pentru cinstirea oaspetilor si indeplinirea anumitor ritualuri religioase.

Vinul rosu are proprietatea de a apara organismul de afectiuni cronice. Antioxidantii pe care ii contine vinul rosu ajuta organismul sa distruga radicalii liberi care nu sunt altceva decat substante toxice care ataca sanatatea celulelor. Ajunsi in sange, antioxidantii apara celulele, prevenind, in acest fel, afectiunile cronice, cardiace si cancerul.

Vinul alb, spre deosebire de cel rosu, este mai sarac in antioxidanti si are doar jumatate din potasiul si sodiul continut de aceeasi cantitate de vin rosu. Despre vinul alb se spune ca are capacitatea de a diminua durerile si antioxidantii pe care-i contine ajuta la reducerea inflamatiilor si artrozelor reumatismale.

Berea

In Evul Mediu, berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul. Si abuzul de bere poate cauza probleme mari.

Un consum moderat de bere scade riscul de deces din cauze coronariene si afectiuni cardiace. Berea intareste oasele si le mentine sanatoase datorita cantitatii mari de bor pe care o contine.

Berea bruna, originala, inchisa la culoare datorita fermentatiei indelungate, contine fier, de aceea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, cat si celor care doneaza sange. Gustul amarui al berii taie pofta de mancare.

Rachiul

Cu mult timp inainte de era noastra, chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez. In secolul al VIII-lea, alchimistii arabi au descoperit alcoolul pe care l-au obtinut printr-un proces de distilare. Din fericire, in zilele noastre, alcoolul este accesibil tuturor, indiferent de varsta.

Despre tuica se spune ca ar contine o enzima care are capacitatea de a degresa organismul, de a rade depunerile de colesterol de pe vasele de sange. Cantitatea ideala de alcool este de un paharel, nu mai mult de 30, 40 de ml deoarece in cantitate mare alcoolul face rau sanatatii.

Orice om rational va spune ca alcoolul este de doua feluri: alcool bun si alcool rau. Alcolul bun este cel consumat in cantitati rezonabile. Alcoolul rau este cel care rupe omul de realitate si-l transforma-n Hercules, dar numai dupa ce intrece masura.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#calitati terapeutice alcool , #petrecere