Cum sa faci o petrecere cu bani putini

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 12:07
8037 citiri
Cum sa faci o petrecere cu bani putini

Daca tot ai terminat anul in petreceri, poate nu e asa de rau sa il si incepi la fel, mai ales daca esti unul dintre sarbatoritii zilei. Cine s-a hotarat sa fie gazda probabil a simtit deja cat de placuta este febra pregatirilor si a nascocirii unor aspecte cat mai originale, dar si cat de stresant poate fi sa organizezi un astfel de eveniment, mai ales daca vrei si sa nu ai cheltuieli prea mari.

Pentru a-ti veni in ajutor, Shine a structurat cateva sfaturi, care iti pot fi de folos in cazul in care nu ai prea multe resurse financiare pentru petrecere.

1. Sari peste invitatii

Decat sa faci o petrecere "ca la carte", cu invitatii din hartie, trimise prin posta, mai bine apelezi la mijloacele moderne de comunicare, cum ar fi Internetul. Poti intra pe unul din site-urile specializate in invitatii, sa alegi un model de acolo, sa il completezi cu datele pe care crezi ca e nevoie sa le stie fiecare oaspete si apoi sa-l trimiti prin e-mail tuturor.

2. Alege preparate cu mai putine ingrediente

Cauta sa gatesti ceva care sa aiba mai putine ingrediente, dar care sa fie si destul de gustos, si incearca sa eviti ceva ce nu vei mai putea folosi mai tarziu; adica vei da banii acum pentru a utiliza poate doar un sfert, iar restul iti va ramane fara sa mai poata fi valorificat.

3. Opteaza si pentru bucate ce pot fi pregatite din timp

Daca te gandesti sa pui pe masa si cateva feluri de mancare ce pot fi pregatite cu cateva zile inainte vei fi simti mai putina presiune si mai putin stres pe masura ce se apropie ziua cea mare si vei avea si o lista mai mica de cumparaturi.

4. Cumpara mai putine feluri de alcool

Alcoolul poate avea o pondere destul de mare in costul total al unei petreceri si, cum nici nu este sanatos in exces, ar fi mai bine sa reduci din tipurile pe care vrei sa le ai pe masa.

Poti chiar sa oferi doar ceva de casa daca ai, spre exemplu un vin bun, multe persoane preferand o bautura cat mai naturala uneia din comert. Daca esti nevoit sa cumperi, cauta sa iei la pachet decat la bucata deoarece vei iesi mai ieftin.

5. Nu exagera cu produsele de rontait

Unele persoane pun prea multe alimente "de rontait" pe masa (alune, migdale, fistic, etc.), insa acestea nu numai ca sunt destul de scumpe, dar ii pot si satura pe oaspeti inainte sa aduci mancarea. Poti chiar sa optezi pentru un singur astfel de produs cu care sa umpli cateva boluri. O idee buna si deloc costisitoare o constituie floricele de porumb.

6. Cere o reducere

In cazul in care nu te pricepi prea bine la gatit si apelezi la o firma de catering, nu te jena sa ceri un discount daca faci o comanda substantiala si daca reprezentantii firmei nu pomenesc de asa ceva.

De asemenea, este important sa verifici mai multe supermarketuri si sa il alegi pe acela care are preturi mai mici.

7. Nu decora in exces

Rezista tentatiei de a cumpara multe decoratiuni, care nu numai ca sunt costisitoare, dar pot fi si neplacute la privit in cazul in care sunt in exces. De asemenea, evita lucrurile tematice, cum ar fi fetele de masa cu imprimeuri de sezon, ce nu pot fi folosite decat o mica parte din an. In plus, te poti ajuta si de un decor comestibil, cum ar fi un bol mare transparent plin cu fructe.

8. Accepta ajutor

Daca unii dintre invitati se ofera sa aduca si ei cate ceva, nu ii refuza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#petrecere costuri mici, #sfaturi petrecere costuri mici, #petrecere bani putini, #petrecere de criza , #petrecere