Cum sa petreci si sa ramai in siguranta in acelasi timp?

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 14:50
1173 citiri
Cum sa petreci si sa ramai in siguranta in acelasi timp?

Ti-ai cumparat cele mai noi accesorii, haine la moda, ai vorbit cu prietenii si v-ati facut planuri, ba chiar ai tinut si o dieta pentru a arata in forma maxima vacanta aceasta. Totusi, ceva te impiedica sa uiti de probleme si sa te lasi prada distractiei.

Sa fie oare toate stirile pe care le auzi despre petreceri care au rezultat uneori in adevarate catastrofe? In definitiv, nu poti detine controlul a tot ceea ce se intampla cand un grup mare de oameni se intalneste pentru a se distra, nu stii cum reactioneaza altii la bautura si poate nici despre tine nu stii cum te vei comporta dupa cateva cocteiluri.

Iata cateva sfaturi oferite de Apollo Life, de care ar fi bine sa tii cont daca vrei sa iesi din cotidian, dar sa ramai in siguranta in acelasi timp:

Stai departe de sosea

Ai grija ca mereu sa existe in grup o persoana care nu consuma alcool, aceasta fiind soferul. Daca nu se ofera nimeni si vreti sa ajungeti inspre o alta destinatie, luati un taxi. Mult prea multe accidente au ca motiv conducerea in stare de ebrietate.

Ai grija la droguri

Se intampla uneori sa nimeresti intr-un anturaj pe care nu il cunosteai indeajuns si sa observi persoane care consuma cannabis, cocaina si alte droguri. Chiar daca tu nu folosesti asa ceva, nu are niciun rost sa ramai acolo. Gandeste-te ce s-ar intampla in cazul in care vine politia. Vei fi tratat in mod egal ca ceilalti oameni din incapere.

Ai grija cum te intorci acasa

Prima regula, la care trebuie sa te gandesti chiar inainte sa pleci la petrecere, este sa stii cum te vei intoarce acasa. Niciodata nu accepta invitatia unor persoane necunoscute, mai ales daca esti fata. Alege o firma de taxi de incredere si fa tot posibilul sa fii insotita de cativa prieteni in masina.

Ramai peste noapte

In cazul in care ai servit poate cu un pahar prea mult, roaga persoana la care esti sa te lase sa ramai acolo peste noapte sau macar cateva ore, pana va mai trece efectul alcoolului. Daca sunteti intr-o locatie straina, mergi la o prietena acasa, cu conditia ca ea sa nu fie chiar mai ametita decat tine.

Evita strainii

Daca tu esti gazda petrecerii, evita sa lasi inauntru persoane straine, chiar daca vin insotite de cineva cunoscut. Nu vei sti niciodata cum reactioneaza si ce obiceiuri periculoase au. Mai bine sa fii precauta decat sa te trezesti cu pagube materiale a doua zi.

"Inarmeaza-te"

Suna amuzant, dar este cel mai bine sa mergi "inarmata" la o petrecere. Cumpara un spray cu piper sau alte dispozitive de auto-aparare si tine-le la indemana de fiecare data cand iesi noaptea din casa.

Imbraca-te rezonabil

Chiar daca este o petrecere, imbraca-te decent. O fata prea dezbracata va crea impresia unor baieti prea petrecareti ca li se poate permite orice si vor deveni agasanti. Poti fi la moda si sexi si in niste haine care sa nu iti dezgoleasca tot trupul. Mai ales daca nu e inca vara, poarta ceva gros pe tine in drum spre petrecere. Nu are rost sa iti risti sanatatea.

Atentie la mancare

Este petrecere si mancarea este savuroasa, dar nu este cazul sa consumi tot ce ti se ofera daca nu vrei sa te balonezi si sa nu mai poti dansa. Serveste tot ce iti e pofta, dar in portii mici.

Tine cont de igiena

Daca esti racita sau ai gripa, nu are rost sa mergi la o petrecere pentru a-i infecta si pe altii. Daca, in schimb, observi in grup persoane bolnave, nu sta foarte aproape de ele si spala-te cat de des poti pe maini. Evita strangerile de mana si stranuturile celorlalti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#petrecere comportament corect, #riscuri petrecere, #petreceri sarbatori, #petreceri weekend, #petreceri periculoase , #petrecere