Desfatati-va cu aromaterapie chiar si in calatorie

Luni, 22 Iunie 2009, ora 11:17
1631 citiri
Desfatati-va cu aromaterapie chiar si in calatorie
Foto: savvy-spa.com

Fie ca esti intr-o delegatie, concediu sau o escapada romantica impreuna cu partenerul, sedintele de aromoterapie pot fi continuate, chiar daca, la prima vedere, timpul in care ne rasfatam cu aromele poate fi petrecut altfel in doi.

Pentru ca beneficiile terapiei prin uleiuri esentiale sunt multiple, ne putem organiza timpul si resursele in asa fel incat 30 de minute zilnic sa le alocam sanatatii si frumusetii noastre, informeaza Street Directory.

Nu uita sa-ti iei in bagajul tau uleiuri pentru diluarea aromelor esentiale, care sunt foarte concentrate si pot irita pielea daca nu sunt folosite corespunzator.

Calatoriile de afaceri

In calatoriile de afaceri, vei avea nevoie de arome care alunga stresul, oboseala fizica si iti redau zambetul, buna dispozitie si farmecul personal.

Aseaza deci in bagajul tau uleiuri esentiale cu arome de lavanda, menta, maghiran, galbenele si neroli (extras din portocale amare). Seara, dupa o binemeritata baie fierbinte, prepara uleiul pentru aromoterapie dintr-un strop de ulei de maghiran, unul de lavanda si unul de galbenele.

Maseaza-ti usor pielea, cu miscari circulare, pana cand uleiul iti va intra in piele. Te vei relaxa in doar cateva minute si vei putea sa te odihnesti.

Daca prezentarea de a doua zi iti da batai de cap, dimineata, inainte de a pleca spre birou, inhaleaza direct din flaconul cu ulei esential, aroma de neroli. Uleiul volatil extras din portocale amare are proprietati antidepresive si este utilizat in tratarea insomniilor, starilor de anxietate sau chiar isterie.

In cazul migrenelor, lavanda si menta sunt cele mai potrivite arome pentru o tratare rapida. Masati tamplele, ceafa si umerii cu amestecul acestor uleiuri.

Daca durerea de cap nu dispare, incercati sa adormiti, dar inainte varsati cateva picaturi de lavanda pe perna. Veti avea un somn linistit, iar durerea va disparea pe loc.

Daca aveti probleme cu stomacul, iar mancarea de la restaurant nu va prieste, masati-va zona dureroasa cu un ulei obtinut din combinarea mentei cu lavanda si migdale. Durerea va disparea imediat si veti putea sa va hraniti corespunzator.

Concediul romantic

Sedintele de aromoterapie in vacantele romantice vor fi facute in doi. Tocmai de aceea, aromele vor fi atent alese. Trandafirul, iasomia si jojoba sunt uleiurile cele mai potrivite.

Si pentru ca in vacanta romantica este foarte important ca mirosul din camera sa va inspire, folositi parfumul de iasomie. Aromele orientale sunt pasionale, deci nu uita sa asezi cateva flacoane in bagajul tau.

Baile romantice si cinele in doi vor fi condimentate cu arome dulci, de trandafiri. Uleiul de masaj ales este cel de trandafiri pentru ea si iasomie pentru el. Nu va refuzati placerea de a face si a primi masaj de la partener.

In vacanta cu cei mici

Sedintele de aromoterapie pot apropia familia. Tocmai de aceea alege arome pentru toti membrii familiei. Daca sunt si cei mici prin preajma, alegeti uleiuri de lavanda, galbenele si aloe vera.

Cei mici vor fi incantati de masajul fin si mirosul placut, relaxant si revigorant. Lavanda si menta pot fi folosite si in cazul micilor raceli suparatoare, prin inhalarea directa din flacon. Primele simptome ale recelii vor fi indepartate si nimic nu va va strica vacanta.

Lavanda este o aroma pentru intreaga familie. Ea ajuta la relaxare, iar dupa o zi obositoare un masaj cu uleiuri esentiale este cel mai potrivit tratament.

Mai mult, aroma de lavanda este folosita si ca protectie impotriva mustelor sau tantarilor, daca va aflati intr-o zona cu probleme din acest punct de vedere.

Durerile de burta sau de stomac sunt indepartate imediat prin masarea usoara a zonei respective cu uleiuri de migdale sau aloe vera.

Aromoterapia este o practica veche, de peste 5.000 de ani, a civilizatiilor chineze, egiptene, indiene, arabe si romane, de folosire a aromelor si plantelor pentru tratarea diferitelor afectiuni fizice si mentale.

Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
ele mai multe dureri și afecțiuni sunt resimțite la nivelul tălpilor, loc unde se găsesc centri nervoși corespunzători fiecărui organ și părți a corpului. De aceea, atunci când...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#uleiuri esentiale, #masaj, #relaxare, #arome, #vacanta aromaterapie , #petrecere