Ce ar trebui sa ai in vedere daca vrei sa iti iei o pisica

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 16:04
4993 citiri
Ce ar trebui sa ai in vedere daca vrei sa iti iei o pisica
Foto: Ziare.com

De aproape 5.000 de ani de cand pisica a intrat in viata omului, aceasta a starnit o multime de sentimente contradictorii, de la ura la iubire sau adorare. Pisica domestica s-a strecurat pe furis, in liniste si discretie in viata si inimile oamenilor.

Daca ai in vedere ideea de a-ti lua o pisica drept animal de companie, atunci trebuie sa iti raspunzi inainte la cateva intrebari importante.

About Cats puncteaza principalele nelamuriri pe care le are orice iubitor de pisici inainte de a-si lua un astfel de angajament:

1. Sunt intr-adevar pregatit sa imi iau o pisica?

Trebuie sa te gandesti destul de serios inainte de a face acest pas, intrucat pentru multi pare asemanator cu ideea de a intra intr-o casnicie. Pisicile nu trebuie vazute ca un obiect de colectie, ci ca fiinte sensibile, ce au nevoie sa fie integrate in familie.

Daca vrei sa iti iei o pisica doar de dragul de a-ti impodobi caminul, atunci ar trebui sa revizuiesti datele problemei. Totodata, in acest proces trebuie implicati si ceilalti din familie avand in vedere ca va intra un nou membru in casa voastra, iar sarcinile vor trebui impartite.

2. Ce fel de pisica sa imi iau?

De cele mai multe ori s-ar putea sa pleci de la niste idei preconcepute, in sensul ca iti doresti o anume rasa de pisici sau un pisoi, in locul unei pisici adulte. Acest lucru insa nu e o alegere subiectiva, ci tine in mare parte si de factori obiectivi, intrucat va trebui sa te gandesti la posibilele alergii sau la faptul ca sunt copii in familia ta.

O alta discutie privitoare la acest subiect ar fi legata de sexul animalului. Inainte de castrare, atat masculii, cat si femelele isi vor marca teritoriul, vor avea manifestari ciudate in sezonul de imperechere si vor strica linistea caminului tau. O alegere la indemana ar fi aceea de a iti castra pisica, pentru ca in acest mod personalitatea sa va deveni mai toleranta.

Sunt persoane care dincolo de toate aceste aspecte vor lua in calcul si daca pisica are sau nu pedigree. Pentru un cunoscator, departe de a fi o dovada de snobism, obtinerea unui exemplar cu pedigree de exceptie nu este altceva decat dovada ca isi doreste un pisoi sanatos, fara boli genetice, un exemplar capabil, la randul lui, sa produca pui cat mai apropiati de idealul impus de standard.

3. Unde ar trebui sa caut o pisica?

In functie de raspunsurile pe care ti le-ai dat la intrebarile anterioare, vei avea in vedere si locul de unde iti poti lua o pisica. O prima optiune ar fi adaposturile de animale, pentru ca in acest mod salvezi o viata nevinovata. Tot pe aceeasi linie de altruism ar tebui sa mergi sa iti cauti pisicuta dorita si la organizatiile specializate in salvarea animalelor.

Daca timpul nu iti permite deplasarile la adaposturi sau le centrele de voluntariat, ar trebui sa stii ca si pe Internet sunt o multime de pisici ce isi cauta stapan.

In ultima instanta, cand iti doresti o pisica de rasa, atunci cea mai buna alegere ar fi magazinele specializate pentru animale, asa-numitele pet-shops.

Pentru iubitorii de feline va fi mult mai usor sa ia decizia corecta, daca au in vedere toate raspunsurile la aceste intrebari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pisica animal de companie, #pisici animal companie , #pisici