Cele mai bizare 10 rase de pisici (Galerie foto)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 19:19
135616 citiri
Cele mai bizare 10 rase de pisici (Galerie foto)
Foto: Environmental Graffiti

Firea complicata a pisicilor, dar si aspectul lor diferit de la o specie la alta ii atrag pe cei care prefera un astfel de animal de companie. Desi se spune ca, dintre caini si pisici, primii sunt cei care inteleg mai bine omul, nu putini sunt cei care aleg sa tina in casa pisici, semn ca teoria ar putea fi gresita.

De-a lungul timpului, intamplarea sau chiar imperecherile succesive controlate au dus la aparitia unor rase de pisici cel putin neobisnuite. Environmental Graffiti a facut un clasament al acestor rase de pisici mai putin intalnite.

Sfinx

Pisica Sfinx este una dintre cele mai cunoscute pisici bizare. Unii o gasesc de un exotism magnetic, altii o considera mult prea neobisnuita. Ochii mari si oblici, pielea fara blana, chipul fara sprancene - toate fac din aceasta pisica una dintre cele mai enigmatice rase din lume.

Pisica Sfinx a aparut in 1996, in urma unei imperecheri incrucisate, iar astazi continua sa fie o raritate.

Pisica Levkoy, Ucraina

Pe langa faptul ca pisicile Levkoy au trasaturi similare cu cele ale cainilor, ele au si o personalitate similara acestor animale: sunt foarte prietenoase si tanjesc dupa iubirea si compania oamenilor. Rasa Levkoy este noua, primul specimen fiind inregistrat in 2004. Se pare ca exista doar cateva sute de astfel de pisici in lume.

Cornish Rex

De o eleganta aparte, cu o blana frumoasa si ondulata, pometi proeminenti si picioare lungi, pisicile din aceasta rasa sunt printre cele mai cautate din lume. Descoperita in Cornwall, pisicii Cornish Rex ii lipsesc doua straturi de par de la suprafata, avand doar un singur strat matasos si ondulat.

Scottish Fold

Cum cartilajul urechilor este indoit, pisica Scottish Fold pare a avea urechi foarte mici. Asta ii ofera un aspect asemanator bufnitei. In ceea ce priveste personalitatea, pisicile din rasa Scottish Fold sunt foarte linistite si dragastoase.

Exotic Shorthair

Pisica exotica cu par scurt este asemanatoare cu persana, provenind de fapt din imperecherea accidentala dintre o persana si o pisica Shorthair American (americana cu par scurt). Aceasta rasa are parul scurt, dupa cum arata si denumirea, cap rotund, fata plata si urechi mici. Corpul este de asemenea rotunjit, ceea ce ii da un aspect de ursulet de plus.

Munchkin

Atunci cand s-a obtinut primul exemplar, in 1994, rasa Munchkin a starnit foarte multe controverse din cauza picioarelor extrem de scurte. Multi s-au temut ca asta va duce la complicatii ulterioare si la afectiuni la nivelul membrelor. Cu toate astea, ingrijorarile nu s-au concretizat, iar cei mai multi stapani de pisici Munchkin au sustinut ca animalele lor nu prezinta nicio problema de sanatate.

Peterbald

Originare din Rusia si inregistrate in 1997, majoritatea pisicilor Peterbald nu au par. Caracteristicile fizice prin care se diferentiaza sunt corpul lung si suplu, urechile mari, ascutite si alungite, si ochii migdalati.

Pisica Savannah

O rasa hibrida intre o pisica domestica obisnuita si o pisica salbatica africana, Savanah seamana cu un mic ghepard. Cu dungi exotice, cu o inaltime si o lungime iesite din normal, pisica Savannah este foarte asemanatoare cainilor, din punct de vedere al personalitatii.

LaPerm

Pisica LaPerm este originara din Oregon, dintr-o regiune ce apartine tribului Wishram. Legenda spune ca pisica a fost creata de zeita Tsagaglala. Unele pisici LaPerm se nasc fara par, altele isi pierd parul de cateva ori pe parcursul vietii, insa acesta este inlocuit cu blana lunga si ondulata.

Pisica Elf

Una dintre cele mai ciudate rase de pisici, Elf, reprezinta de fapt incrucisarea dintre rasa Sfinx si American Curl. Majoritatea acestor pisici sunt fara par si, desi aspectul poate parea unora respingator, micile feline sunt extrem de inteligente, sociabile si adaptabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#cele mai ciudate rase pisici, #pisici ciudate, #pisici bizare, #pisici rase rare poze, #personalitate pisici , #pisici
Comentarii