Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sunt mai multi caini fara stapan decat pisici. Nu se stie de ce

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 22:42
15917 citiri
Sunt mai multi caini fara stapan decat pisici. Nu se stie de ce
Foto: Lumea Animalelor

Desi cainii si pisicile sunt animale la fel de prolifice, totusi, in orasele mari, numarul pisicilor fara stapan este incomparabil mai mic decat cel al cainilor. Nimeni nu stie de ce.

Asta nu inseamna ca in lume ar fi putine pisici. Conform unui studiu intocmit de Universitatea din Lyon, pe mapamond traiesc 400 de milioane de pisici de companie.

Australia este tara cu cel mai mare numar de pisici pe cap de locuitor din lume, numarul acestora fiind mai mare decat numarul locuitorilor, informeaza portalul Radioc.

In Europa, tara cu cele mai multe pisici este Franta: numarul lor se ridica la 8.000.000. In schimb, in Gabon si Peru, aproape nu exista pisici domestice. Iata si alte ciudatenii, in legatura cu aceste animale:

1. Pisicile comunica intre ele, emitand circa 100 sunete diferite, fiecare reprezentand un mesaj. Niciodata insa pisicile nu comunica intre ele mieunand. Mieunatul este un mesaj pe care il pastreza pentru a-l comunica oamenilor.

2. Pisica isi poate roti urechile cu 180 de grade, acestea fiind actionate de 32 de muschi. Ele percep sunetul de 3 ori mai bine decat oamenii si de aceea pisicile sunt deranjate de zgomote.

3. Spre deosebire de caini, pisicile sunt prezbite: nu vad bine la o distanta mai mica de 75 cm. Imaginile le apar cel mai clar la distante de 2-6 meri.

4. Pisica nu transpira decat daca este supusa la stres. Toti medicii veterinari stiu ca, atunci cand consulta o pisica, masa pe care a fost asezata ramane umeda.

5. Atunci cand are de ales intre doua alternative, pisica isi balanseaza coada in stanga si in dreapta. Asta se intampla cand, de exemplu, nu se hotaraste daca sa treaca sau nu printr-o usa. De indata ce a trecut, coada nu mai balanseaza.

6. Gestatia fiind de 60 de zile, pisica poate naste de mai multe ori pe an. La randul lor, puii devin adulti la 7-9 luni si se pot reproduce. Astfel, reproducandu-se in progresie geometrica, este teoretic posibil ca in 10 ani generatiile descendente dintr-o pisica sa numere 420.000 exemplare.

7. In fiecare an, americanii cheltuiesc pentru hrana pisicilor lor nu mai putin de 4 miliarde de dolari. Suma este cu un miliard mai mare decat cea cheltuita pentru copiii sub 1 an.

8. Pisicile au foarte dezvoltat simtul a ceea ce numim noi "acasa". Se cunoaste cazul unei pisici din Argentina, care urcand intr-un copac inalt si considerand ca acolo este casa ei, n-a coborat timp de 6 ani, vreme in care proprietarul ii aducea mancarea. In masura in care a fost vizitata de masculi, pisica a nascut de 4 ori in acesti 6 ani.

9. Pisicile au si un simt al orientarii foarte dezvoltat. Se cunoaste din timpul razboiului cazul unei pisici din Bremen (Germania), ai caror proprietari, refugiindu-se intr-un sat situat la 240 km distanta, si-au luat cu ei pisica. Aceasta insa nu s-a acomodat cu noua locatie si a pornit "pe jos" inapoi, ajungand la casa din Bremen, pe care a gasit-o distrusa de bombardamente. Pisica a fost recuperata de niste vecini milosi.

10. Extrasul de valeriana - un podus vegetal folosit de oameni pentru calmarea nervilor - produce asupra pisicilor o stare de transa. Sunt atrase de mirosul extrasului pe care, daca-l inhaleaza, devin inconstiente, intrand in convulsii, putand chiar muri.

11. Conform unui studiu intocmit in mai 2012 si publicat in Journal of Archaeological Science, pisicile au fost domesticite in jurul anului 2.200 i.Hr. de catre egipteni, probabil pentru starpirea soarecilor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#pisici companie ciudatenii, #comportament pisici explicatii, #comunicare pisici, #pisici casa, #pisici inmultire, #pisici domesticire , #pisici
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De ce? Pentru că le mănâncĂ Câini'!
Poza Dyana
Dyana
rank 5