Vrei o pisica? Iata ce-ar trebui sa stii despre ele (Galerie foto)

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 07:02
10673 citiri
Vrei o pisica? Iata ce-ar trebui sa stii despre ele (Galerie foto)

Iubesti pisicile si poate chiar ai un asemenea animalut ori iti doresti sa aduci unul cat de curand acasa, dar cat de multe lucruri stii despre ele? Cu cat le vei cunoaste comportamentul mai bine, cu atat mai stransa va fi relatia dintre voi, putandu-ti intelege mai bine prietenul blanos.

Reader's Digest deconspira cateva dintre obiceiurile pisicilor si ce se afla in spatele lor:

1. In primul rand, atunci cand doua pisici se intalnesc, este cat se poate de anormal ca ele sa se salute atingandu-se nas de nas, caci este o pozitie care arata vulnerabilitate din partea amandurora. Vei vedea un astfel de comportament doar la felinele care se cunosc foarte bine, obisnuite una cu alta, care astfel isi "iau pulsul" reciproc.

2. In ceea ce priveste torsul, acesta indica, de cele mai multe ori, fericirea, sentimentul de multumire. Totusi, un tors exagerat, extrem de profund, poate arata si o durere ascunsa. Daca iti cunosti bine companionul, vei sesiza cu siguranta orice schimbare.

Pisicile incep sa toarca de cand implinesc o saptamana si vor putea face acest lucru pe toata durata vietii. Cele tinere o fac pe un ton monoton, pe cand adultii au doua sau trei note rezonante.

Oamenii de stiinta inca nu-si pot explica in ce fel torc pisicile, desi se crede ca sunetul provine mai degraba de la sistemul cardiovascular decat din gat.

3. Mai mult decat atat, se pare ca pisicile folosesc cateva semne vocale de pe vremea cand erau pisoi, pe care le utilizeaza in comunicarea cu stapanii, pe cand intre ele "vorbesc" folosind alt repertoriu, adult.

4. Ai grija cu ce le hranesti, caci la fel ca in cazul cainilor, ele se pot imbolnavi si chiar muri de pe urma abundentei de dulciuri.

5. Micile feline prefera sa atipeasca decat sa doarma, dar daca devin atat de relaxate incat sa cada intr-un somn adanc, creierul lor produce acelasi tip de unde ca ale creierului uman atunci cand viseaza.

6. Pisicile clipesc si isi ingusteaza ochii atunci cand privesc accidental in ochi alt animal sau un om, asa ca, in cazul in care vrei sa te imprietenesti cu una, clipeste si tu si uita-te putin intr-o parte daca se intampla sa aveti contact vizual direct.

7. Pulsul unei pisici este de 160-240 de batai pe minut, in functie de varsta si starea ei de sanatate. Cu cat este mai tanara, cu atat bataile vor fi mai dese.

8. Daca pisicuta ta te supara, nu este cazul sa o pedepsesti, caci ea nu intelege acest act asa cum ar face-o un om. In schimb, poti sa o rasfeti si recompensezi pentru un lucru bun care l-a facut si ea il va repeta.

9. In ceea ce priveste nutritia, dandu-i in fiecare zi cate o bucata de carne cruda sa o mestece, ii vei proteja sanatatea danturii si a gingiilor. Poti alege pui, iepure sau carne de vita, toate acestea dezosate.

10. In cazul in care te mira rezistenta sa la caldura, afla ca acest lucru se intampla datorita faptului ca stramosii sai sunt originari din desert.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#pisici comportament explicatii, #cunoastere pisici, #pisici atitudine, #pisici intelegere, #pisici pedepse , #pisici