Farmacia din casa: Angelica vindeca depresiile

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 09:49
12318 citiri
Farmacia din casa: Angelica vindeca depresiile

Numita si aglica, anghelica, angelina, antonica, bucinis sau cucuta mare, angelica sau iarba celor sapte ingeri, o planta ierboasa inalta a fost cultivata de calugarii manastirilor inca din Evul Mediu pentru calitatile sale vindecatoare.

Spontan, creste in zonele subalpine. Prefera locurile umede si stancoase. Planta trebuie uscata imediat dupa recoltare si se utilizeaza numai timp de un an.

Calugarii spun ca angelica vindeca atat trupul cat si mintea. In scop medicinal se foloseste toata planta, de la frunze si flori pana la radacina. Datorita proprietatilor sale diuretice, sudorifice, antibiotice si digestive, angelica se recomanda, ca infuzie, impotriva indigestiilor, gutei, colicilor intestinale, balonarilor.

Planta este moderat hipoglicemica si sub forma de decoct este un bun remediu impotriva cresterii nivelului de zahar in sange. Calugarii vindecatori recomanda angelica, mai ales sub forma de ulei de seminte, impotriva depresiilor anxioase. Cercetarile recente au constatat ca angelica poate fi un bun adjuvant in tratamentul bolilor sistemului nervos.

Ceaiul de angelica se face turnand 200 de ml de apa clocotita peste o lingura de planta maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de 10, 15 minute dupa care se strecoara. Se recomanda caldut, doua, trei ceaiuri pe zi, inainte de mese.

Decoctul se obtine punand la fiert 10, 15 grame de radacina uscata, in 500 de ml de apa. Se fierbe la foc mic timp de 10, 15 minute, se strecoara si se pot bea doua, trei cani pe zi, inainte de mese.

Decoctul de seminte se obtine fierband timp de cinci minute o lingurita de seminte in 500 de ml de apa. Se lasa la infuzat timp de zece minute dupa care se poate indulci cu miere de albine. Se recomanda cate doua cani pe zi.

In unele locuri din lume, angelica este folosita si in gastronomie pentru aroma sa placuta si gustul inconfundabil, dulce-amarui. Laponii fierb frunzele si radacina de angelica in lapte si prepara, in acest fel, o supa foarte gustoasa.

O legenda veche spune ca Arhanghelul Gavril le-a vorbit intai, oamenilor despre binefacerile acestei plante si ca de aici ii vine si denumirea.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#angelica tratament depresii, #tratament naturist angelica , #plante