Ghimpele trateaza afectiuni ale prostatei, litiaza renala si cistita

Duminica, 13 Mai 2012, ora 23:12
30571 citiri
Ghimpele trateaza afectiuni ale prostatei, litiaza renala si cistita

Ghimpele, pe numele sau stiintific Xanthium spinosum, creste pe marginea drumurilor si pe terenuri neingrijite, pe langa garduri si sinele de cale ferata, din zonele de campie si de deal dar poate fi intalnit si in zona montana joasa.

In terapia naturista, ghimpele si-a dovedit eficienta in boli din cele mai diverse, de la cele infectioase la cancer si afectiuni degenerative, actionand ca antiinflamator si anticongestiv, dezinfectant, cicatrizant.

In scop terapeutic de la ghimpe se foloseste tulpina inflorita, care se recolteaza de la sfarsitul lunii iunie si pana toamna, in septembrie, octombrie, dintr-un kilogram de planta proaspata obtinandu-se doua, trei sute de grame de planta uscata.

Ghimpele poate fi consumat ca medicament naturist sub forma de infuzie, pulbere si tinctura in boli precum cancerul de prostata, ca adjuvant, litiaza renala, microlitiaza biliara, hipertiroidie.

Infuzia se prepara punand la macerat, de seara pana dimineata, patru lingurite de pulbere in jumatate de litru de apa. Dimineata se filtreaza, iar maceratul obtinut se pune deoparte. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca jumatate de litru de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca si iar se filtreaza.

La sfarsit, se combina cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se administreaza pe parcursul unei zile, in doua-trei reprize in caz de cancer de prostata si microlitiaza biliara. Infuzia se recomanda, de asemenea, si barbatilor care sufera de cancer al organelor genitale, inclusiv al testiculelor, al rinichilor si al cailor urinare.

Pulberea de ghimpe se obtine macinand planta bine uscata in rasnita electrica de cafea si se administreaza cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi in hipertiroidie, planta fiind un reglator natural al activitatii tiroidiene. Pulberea se tine sub limba timp de 10 - 15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Tinctura de ghimpe se obtine din pulberea plantei cu care se umple pe jumatate un borcan, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare. Se administreaza pe stomacul gol, de patru ori pe zi, cate o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa. Tinctura se foloseste timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

In caz de litiaza renala, se combina tinctura de pufulita cu tinctura de ghimpe, in proportii egale si, din acest amestec se iau cate doua lingurite diluate in putina apa, de doua ori pe zi. Tratamentul este eficient atat in microlitiaze, cat si in cazul calculilor de dimensiuni mai mari, deoarece ajuta la maruntirea si eliminarea lor. Acelasi tratament, pe timp de sase saptamani, se recomanda si in cistita, nefrita si pielo-nefrita.

Sa avem sanatate!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ghimpele compozitie, #ghimpela prostata, #pufulita tinctura propritati, #ghimpele tratament infuzie , #plante