Cele mai prietenoase tari din lume pentru emigranti

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 11:58
9110 citiri
Cele mai prietenoase tari din lume pentru emigranti
Foto: forbes

Numarul romanilor care s-au stabilit in alte state a crescut in ultimii ani si din ce in ce mai multi conationali se gandesc sa paraseasca tara, siliti in special de situatia economica de la noi.

Un sondaj realizat anul trecut, cu ajutorul a 4.127 de emigranti din mai mult de 100 de state a stabilit care sunt cele mai prietenoase tari, fiind luate in considerare patru conditii principale: usurinta de a-ti face prieteni din zona, succesul in a invata limba de baza a tarii respective, capacitatea de a te integra in comunitate si usurinta de adaptare la noua cultura.

Cele mai mari ingrijorari pe care le-au exprimat respondentii sunt refacerea vietii sociale (41%) si sentimentul de singuratate cumulat cu dorul de prieteni si familie (34%).

Iata, conform Forbes, care sunt cele mai prietenoase tari din lume.

1. Canada

Expatriatii stabiliti in aceasta tara s-au integrat usor in aici, dupa cum arata sondajul, 45% afirmand ca au intalniri cu prieteni din zona la fel de multe ca si cele cu prieteni care sunt tot emigranti (din aceeasi tara de regula). Acest procentaj este cel mai mare din toate statele incluse in cercetare, pentru al doilea an consecutiv.

2. Insulele Bermude

Aceste insule constituie un teritoriu autonom din Regatul Unit al Marii Britanii si pot fi considerate un paradis al plajelor, iar emigrantii stabiliti aici au afirmat ca s-au acomodat usor cu limba si cultura locala.

3. Africa de Sud

Cu o natiune diversa din punct de vedere cultural, aceasta tara a demonstrat ca este bine pregatita pentru a primi orice strain, din orice alt stat.

4. Statele Unite ale Americii

Desi SUA au inregistrat scoruri scazute in ceea ce priveste organizarea finantelor si ingrijirea medicala, rezultatele sondajului arata ca usurinta in a invata limba si a se adapta la cultura locala ii ajuta mult pe expatriatii care vin in aceste state.

5. Australia

In ceea ce priveste aceasta tara, unul dintre principalele avantaje de a fi emigrant aici il reprezinta usurinta in a-ti construi un viitor.

6. Spania

Aceasta tara este foarte apreciata de emigranti mai ales datorita localnicilor, cumparaturilor, mancarii, culturii si limbii. Cei mai multi au sugerat ca odata ce s-au stabilit in Spania s-au simtit complet implicati in comunitatile locale.

7. Franta

Cu rezultate bune la integrare, Franta este o tara apreciata de expatriati in special datorita mancarurilor traditionale si a culturii bogate.

8. Marea Britanie

Aceasta se situeaza destul de slab in ceeace priveste calitatea vietii (cu probleme precum sisteme foarte aglomerate de transport urban), insa se descurca mai bine la integrare si intampinarea prietenoasa din partea localnicilor.

9. Malaiezia

Desi destul de surprinzator, emigrantii au considerat ca este relativ simplu sa se integreze in aceasta societate cosmopolita, care inglobeaza cultura indiana, chineza si pe cea malaieziana.

10. Germania

In ciuda dificultatii de a-si face prieteni si de a invata limba, expatriatii din acest stat care au participat la sondaj au apreciat ca este o zona in care este relativ usor sa te adaptezi. 46% dintre ei au spus ca le place stilul de a se distra al nemtilor si ca s-au obisnuit usor cu mancarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#tari prietenoase, #cele mai prietenoase tari lume, #tari acomodare usoara, #tari primitoare emigranti , #prieteni