Stii sa faci un compliment de succes?

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 18:41
5705 citiri
Stii sa faci un compliment de succes?
Foto: indiainfo.com

Ce nu costa nimic, poate fi oferit in cantitati nelimitate si face miracole in relatia cu iubita sau cu prietenii? Simplu: un compliment.

Trebuie sa recunoastem insa ca pe cat de la indemana ne este acest dar pe care il putem face la orice ora celor dragi, pe atat de complicat este sa ajungem sa stapanim tehnica de a complimenta pe cineva cu succes.

Pentru ca una este sa ii arunci unei femei in fata "arati bine azi!" si alta este sa te uiti in ochii ei si sa ii spui : "Ce bine iti sta parul! Iti incadreaza perfect chipul superb pe care nu ma mai satur privindu-l!". E altceva, nu?

Prin urmare luati un pix si o foaie de hartie si notati indicatiile oferite de answerbag.com .

In primul rand, fiti cat se poate de sincer, nu incercati sa distorsionati prea mult realitatea. Nu ii spuneti cuiva ca a avut un discurs exceptional daca auditoriul a parasit sala cu mult inainte de incheierea acestuia, pentru ca va crede ca il ironizati. Mai bine punctati ceea ce v-a placut mai mult din prelegerea lui.

Pe de alta parte, un compliment are un impact mai mare daca este bine tintit. Nu ii spuneti gazdei "ce bucatareasa buna sunteti!", de mai mare efect va fi un "puiul cu ciuperci a fost delicios, m-am lins pe degete".

O tehnica de a flata pe cineva in mod indirect este aceea de a-i cere parerea intr-o anumita privinta. "Vrei sa ma ajuti sa imi aleg culoarea potrivita la haina? Esti mai priceput decat mine". Chiar si "Da-mi un sfat: cum sa ma impac cu X. Tu esti iubit de toata lumea..." se bucura de succes indiferent de varsta celui caruia va adresati.

Alta tehnica ceva mai sofisticata de a maguli pe cineva este cea a folosirii intrebarilor. "De unde ai cumparat esarfa aceasta care iti pune ochii in valoare?" sau "Ce regim tii de ai slabit atat de tare si totusi ai tenul atat de luminos?" sunt doar doua exemple.

Atentie! Tineti cont de conjunctura. Spuneti-i unei mirese ca este superba si amanati remarcile la adresa scaderii ei in greutate pentru mai tarziu.

De asemenea, incadrati-va in limitele impuse de normele sociale. De exemplu, una este sa il bateti pe umar pe colegul de birou cu care va cunoasteti de cativa ani si sa ii spuneti ca noul stil al perciunilor este mult mai modern si alta este sa faceti acelasi lucru cu seful dumneavoastra cu care nu obisnuiti decat sa va salutati.

Totodata, aveti mare grija in alegerea cuvintelor daca nu vreti sa riscati sa transformati un compliment intr-un afront.

Regula de aur este: Folositi cuvintele potrivite, in maniera potrivita si la momentul oportun!

Compliment neașteptat pentru asistenta de la Neatza cu Răzvan și Dani: ”O vezi și pare că e în regulă...te termină de cap!”
Compliment neașteptat pentru asistenta de la Neatza cu Răzvan și Dani: ”O vezi și pare că e în regulă...te termină de cap!”
Ramona Olaru, cunoscută ca fiind asistenta blondă de la emisiunea matinală "Neața cu Răzvan și Dani", de la Antena 1, a primit un compliment neașteptat din partea lui Cătălin Bordea....
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#compliment, #magulire, #relatii prietenie , #prieteni