Ziare.com

Studiu: Ne pierdem jumatate dintre prieteni la fiecare sapte ani

de Ana Ilie
Duminica, 31 Mai 2009, ora 09:56

   

Studiu: Ne pierdem jumatate dintre prieteni la fiecare sapte ani
Sociologul Gerald Mollenhorst a conchis, in urma unui studiu privind contextul in care intalnim oameni noi influenteaza reteaua noastra sociala, ca ne pierdem jumatate dintre prieteni la fiecare sapte ani.

De ani de zile, sociologii incearca sa desluseasca in ce masura retelele persoanle sunt rezultatul preferintelor proprii sau contextul in care intalnesti pe cineva, informeaza Science Daily .

Pentru a elucida aceasta problema, Mollenhorst a efectuat un studiu pe 1.007 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Dupa sapte ani, repondentii au fost contactati din nou.

Studiul lui Mollenhorst a demonstrate ca, in decurs de sapte ani, marimea medie a retelei personale de prieteni este extraordinar de stabila.

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Cu toate acestea, in timpul celor sapte ani, inlocuim multi memri ai retelei cu noi prieteni. Doar 30% dintre prietenii initiali mai puteau fi numiti astfel dupa sapte ani. Doar 48% mai figurau in reteaua extinsa.

Mollenhorst a confirmat astfel ca retelele personale nu sunt formate doar pe baza alegerilor personale. Aceste alegeri sunt limitate de oportunitatile de intalnire.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1542 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor