Cele mai comune vise si ce inseamna ele

Duminica, 27 Martie 2016, ora 08:59
8577 citiri
Cele mai comune vise si ce inseamna ele
Foto: Pixabay

Multi psihologi s-au dat batuti in incercarea de a interpreta visele, explicatiile fiind adesea diferite de la un pacient la altul, in functie de experientele fiecaruia.

The Independent a intalnit insa un psiholog, Ian Wallace, care a acceptat provocarea de a spune ce se afla, cel mai adesea, in spatele celor mai comune 9 vise, pe care fiecare dintre noi le-a avut la un moment dat.

Ce sunt visele si de ce pe unele le uitam - au ele un scop real? Interviu cu un psiholog

Ian Wallace a interpretat mai bine de 150.000 de vise pe parcursul a peste 30 de ani de practica, mentioneaza publicatia.

9. Intrarea intr-o camera nemobilata sau nefolosita

Ce inseamna: Camerele dintr-o casa inseamna diferitele aspecte ale caracterului nostru. Gasirea uneia nefolosite sau noi sugereaza descoperirea unui talent neexplorat pana in acel moment.

Ce ar trebui sa faci: Cu cat vei incerca sa te cunosti mai bine, sa-ti pui la treaba talentele, cu atat mai multe usi ti se vor deschide in viata reala, explica psihologul. Descoperirea unei abilitati de care nu eram constienti ar trebui sa insemne o noua oportunitate.

8. Te afli intr-un vehicul pe care nu poti sa-l controlezi

Ce inseamna: Masina e vectorul care te propulseaza inainte, abilitatea ta de a face progrese intr-o anumita directie, catre un tel anume. E posibil ca in viata reala sa simti ca nu detii controlul, astfel incat sa ajungi sa gusti din succes.

Ce ar trebui sa faci: In loc sa incerci cu disperare sa detii controlul, incearca sa te relaxezi si sa-ti lasi instinctele sa aleaga cea mai buna cale pentru tine.

7. Caderea

Ce inseamna: Atunci cand visezi ca esti in cadere, cel mai probabil tii cu dintii de o situatie in viata reala, incerci sa controlezi cu disperare ceva.

Ce ar trebui sa faci: In loc sa-ti faci atatea probleme legate de pierderea controlului, relaxeaza-te o clipa si ai incredere in tine si in ceilalti, lasand lucrurile sa evolueze natural.

6. Visezi ca zbori

Ce inseamna: A fi capabil sa zbori in vis inseamna ca ai reusit sa te detasezi de lucrurile sau situatiile care te trageau in jos, care te apasau pe umeri in viata reala.

Ce ar trebui sa faci: Ce-a fost mai greu ai facut deja; chiar daca ai senzatia ca aceasta stare de eliberare din timpul somnului e pur intamplatoare, gandeste-te daca nu cumva ai luat, in viata reala, o decizie care te-a scutit de o grea responsabilitate ori a eliminat din calea ta niste bariere.

5. Nepregatit pentru examen

Ce inseamna: Simplul fapt de a da examen inseamna ca te judeci dur pe tine insuti, incerci sa te evaluezi in viata reala.

Ce ar trebui sa faci: In loc sa te examinezi la nesfarsit, adevaratul test pentru tine e sa te poti accepta asa cum esti, sa te bucuri de realizarile si cunostintele acumulate, nu sa te gandesti la minusuri.

4. Gol in public

Ce inseamna: Ne alegem hainele astfel incat sa cream o imagine anume, pe care sa o aratam celor din jur. A fi gol in public tradeaza faptul ca, in viata reala, exista o situatie, o imprejurare care ne face sa ne fi simtit vulnerabili si expusi.

Ce ar trebui sa faci: Desi ar putea fi stanjenitor si s-ar putea sa te simti in afara elemnetului tau, inconfortabil, cateodata trebuie sa iesi din zona de confort si sa te deschizi, sa te prezinti celorlalti asa cum esti, cu tot cu slabiciunile ce pot fi vazute de ei ca fiind plusuri.

3. Nu reusesti sa gasesti o toaleta

Ce inseamna: Faptul ca, in somn, nu gasesti o cale de a-ti satisface o nevoie de baza inseamna ca, in viata reala, legat de o chestiune ti-e greu sa gasesti o cale de a te exprima, astfel incat sa-ti indeplinesti niste nevoi.

Ce ar trebui sa faci: Ar trebui sa petreci mai multa vreme preocupandu-te sa-ti indeplinesti propriile nevoi, in detrimentul celor din jur.

2. Iti cade un dinte

Ce inseamna: Dantura e vazuta de psihologi ca nivel al increderii in propria persoana, in vis. Atunci cand un dinte se clatina sau cade, asta se intampla, in viata reala, cu increderea in propria persoana.

Ce-ar trebui sa faci: In loc sa privesti situatia care te framanta ca pe ceva fata de care te simti neputincios, calmeaza-te si ia-o ca pe o provocare, intrand in competitie.

1. Te simti vanat, urmarit

Ce inseamna: Exista o situatie in viata ta pe care vrei sa o rezolvi, insa nu stii cum sa o "apuci". Ori poate vrei sa ai o confruntare cu cineva, sa pui punct, intr-un fel sau altul, unei situatii care te deranjeaza sau framanta.

Ce-ar trebui sa faci: E foarte posibil sa te afli intr-un moment care sa fie oportun pentru tine sa-ti indeplinesti o ambitie personala. Desi situatia in sine te ingrozeste, cei care in vis te sperie nu fac decat sa-ti semnaleze, sa-ti aduca in atentie o situatie in care abilitatile tale sunt de folos. Cu capacitatile tale o poti rezolva, doar sa "iei taurul de coarne".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#explicare vise, #cele mai comune vise explicatii, #interpretare vise psiholog, #cadere vis ce inseamna, #gol public vis explicatie, #visezi cade dinte , #psihologi