Soarta copilului tau depinde de anotimpul cand s-a nascut

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 18:16
7475 citiri
Soarta copilului tau depinde de anotimpul cand s-a nascut

Cercetari recente au aratat ca mult raspandita superstitie a zodiilor are un fond cu oarecare suport stiintific: soarta si caracterul omului depind, in mare masura, de anotimpul in care s-a nascut, insa conteaza si anotimpul in care acesta a fost conceput, respectiv cu noua luni inainte.

Pentru orice copil, perioada in care s-a nascut este determinanta in formarea caracterul sau, a dezvoltarii fizice si intelectuale, in exprimarea talentului, a aptitudinilor si a stilului de viata pe care il va adopta.

Copiii nascuti iarna

Cei nascuti in perioada decembrie-februarie au predispozitie spre bolile cardiovasculare. Cercetari efectuate la Universitatile din Bristol si Edinburgh arata ca riscul de a avea probleme legate de inima si de sistemnul vascular este, in cazul copiilor nascuti iarna, cu 24% mai ridicat decat la cei nascuti in alte anotimpuri.

In plus, fetele nascute in aceasta perioada au predispozitie spre un colesterol ridicat si ar fi indicat ca parintii sa le monitorizeze inca din copilarie, printr-un control medical periodic si prin introducerea de cruditati in regimul alimentar, diminuand portiile cu grasimi de origina animala.

In ceea ce priveste psihologia si comportamentul, copiii nascuti iarna sunt talentati si dispun de o vointa mai persistenta decat alte persoane. De multe ori, ei reusesc sa se impuna asupra celor din jur, sunt mandri si incapatanati, ceea ce ii face adesea greu tolerabili.

Din acest motiv, copiii nascuti in acesta perioada isi gasesc mai greu un partener de viata si se intampla frecvent sa nu aiba o familie tocmai fericita, conform missus.ru.

Copiii nascuti primavara

Acesti copii sunt vulnerabili fizic, sunt predispusi la raceli, alergii, boli frecvente. Ei trebuie feriti de infectii si alergii. Psihologii cred ca acestia sunt indecisi, sensibili la lingusire si accepta cu usurinta subordonarea fata de oricine.

Ca urmare, parintii trebuie sa fie foarte atenti cu privire la anturajul lor, care ii poate influenta decisiv in viata. Au tendinta de a se lasa subordonati de cei din jur.

Ca regula, ei manifesta o anumita timiditate si, chiar daca sunt corecti cu privire la multe aspecte, nu indraznesc sa se exprime, mai ales in compania celor carora le place sa-si asume rolul de lider in societate.

Principala sarcina pentru parintii copiilor nascuti primavara este in a le insufla spiritul de auto-incredere, odata cu sentimentul de utilitate si de siguranta.

Copiii nascuti vara

Un studiu realizat la Universitatea din Hertfordshire a aratat ca in anotimpul cald se nasc preponderent optimistii si, prin urmare, norocosii. Psihologii au observat mai demult ca persoanele nascute in lunile de vara au o stare emotionala mai "sensibila", fiind adesea impulsive, daca sunt provocati.

Pentru ei, insa, impulsivitatea este o reactie de moment, isi revin repede si nu sunt razbunatori. Copiii din aceasta categorie devin oameni cu mult respect pentru sine insisi, le place sa se angajeze in munci laborioase, contand ca astfel se vor afirma in viata.

Ei nu evita riscul si actioneaza cu indrazneala, dar si cu spirit de toleranta pentru cei slabi. Adesea acesti copii manifesta grija si ocrotire fata de fratii mai mici, dar si fata de animale. Parintii sunt sfatuiti sa nu-i impiedice de la aceasta inclinatie, care corespunde firii si felului lor de a fi.

Copiii nascuti toamna

Longevitatea este carateristica cea mai importanta a acestei categorii. Dupa analizarea datelor referitoare la mai mult de un milion de oameni de pe tot globul, incepand din Australia si pana in Norvegia, cercetatorii au descoperit ca limita maxima de varsta apartine celor nascuti toamna.

Ei sunt caracterizati printr-un caracter echilibrat, prudenta, calm si spirit optimist. Copiii nascuti toamna se descurca bine la scoala si adesea intra in conflict cu cei mai mari ca ei, chiar si cu parintii, cand este vorba sa aprecieze valoarea banilor, comportamentul in societate si subordonarea.

Pentru parinti, este important sa stie ca vor avea succes cu copiii lor daca ii vor incuraja in directia studiului, a muncii si nu a artelor.

In viata de familie vor fi fericiti daca nu vor fi impiedicati sa-si maifeste propria personalitate, asa cum o inteleg ei.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#anotimp nastere personalitate, #personalitate luna nastere, #sanatate anotimp nastere, #sanatate luna nastere , #psihologi