6 obiceiuri care afecteaza negativ o relatie de dragoste

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 18:11
8144 citiri
6 obiceiuri care afecteaza negativ o relatie de dragoste

Uneori se poate intampla ca, mai ales atunci cand doi oameni locuiesc impreuna, si indeosebi cand atractia incepe sa scada, acestia sa isi faca niste obiceiuri care nu sunt chiar benefice relatiei.

Potrivit Shine, care citeaza volumul denumit "Stop Calling Him Honey and Start Having Sex", de Maggie Arana si Julien Davis, multe cupluri fac anumite lucruri enervante atat pentru ceilalti, cat si in interiorul cuplului.

1. Alinturile

In cercetarile realizate pentru carte, cei doi autori au descoperit ca alinturile pot aduce probleme intr-o relatie. De fiecare data cand foloseau "dulcegarii", cuplurile care au participat la studii nu aveau parte de o activitate sexuala excelenta. Diminutivele, mai ales repetate zilnic, pot umbri si afecta individualitatea si sexualitatea fiecaruia si, in plus, nu sunt foarte potrivite cu pasiunea.

Cel mai bine este sa folositi numele adevarate si cel mult din cand in cand alinturi.

2. Negarea certurilor

Unor persoane le place sa spuna ca nu se cearta niciodata, chiar daca se intampla sa aiba divergente, iar acest lucru nu este deloc in favoarea lor. Potrivit specialistilor, acesta este un semn de perfectionism in relatie, care uneori poate crea asteptari mult prea distantate de realitate.

Este firesc ca oamenii sa aiba pareri diferite si sa discute despre ele, uneori chiar mai aprins. Evitand acest lucru, cei din cuplu vor avea un nivel de comunicare mai putin profund.

Important este ca, atunci cand discutati despre un lucru asupra caruia nu sunteti de acord, sa gasiti si o solutie sau un compromis pentru cand va veti lovi din nou de aceeasi problema, ca sa ocoliti astfel certuri peste certuri pe aceeasi tema.

3. Prea mult timp petrecut impreuna sau cu altii

Fiecare om are nevoie de un timp personal, in care sa aiba anumite preocupari singur, nelegate de persoana iubita. Daca nu iti dezvolti individualitatea, nu vei mai avea ce imparti nou cu partenerul, existand posibilitatea ca acesta sa-si piarad interesul fata de tine. Acelasi lucru este valabil si atunci cand, ca si cuplu, petreceti foarte mult timp cu alte persoane. In timp, poate deveni distantarea.

4. Obsesia copilului

Oricat de innebunit ai fi dupa copilul tau, sa vorbesti numai despre actvitatile si performantele lui, atat in grupul de prieteni, cat si in familie, nu este chiar placut si benefic. Pentru cei din jur poate deveni plictisitor la un moment dat, iar pentru tine si partenerul tau poate insemna un minus in privinta vietii sexuale.

Daca veti fi preocupati doar de copil, si nu veti mai gasi timp si pentru voi, atractia, mai ales cea sexuala, se va estompa.

5. Preocuparea prea mare pentru a cupla apropiati singuri

Aparent, acest lucru nu ar trebui sa afecteze in niciun fel relatia. Daca ti se pare ca cineva din grupul tau se potriveste cu altcineva, poti sa incropesti o strategie care sa ii apropie si, daca se plac, vei avea o satisfactie.

Insa, atunci cand faci din aceste "lipeli" o preocupare (mai mult de doua cupluri pe an), s-ar putea sa insemne ca traiesti prin ei bucuria primelor intalniri, in incercarea de a regasi aceleasi emotii simtite si de tine la timpul lor.

Mai bine te-ai stradui sa te concentrezi mai mult asupra relatiei tale si sa faci mici eforturi de a genera mai multe emotii intre voi, chiar daca nu vor fi la fel ca cele de la inceput.

6. Gesturi de afectiune prea multe in public

Cuplurile care exagereaza cu pupicurile in public sau cu alte gesturi de afectiune nu numai ca sunt destul de deranjante pentru cei din jur, dar s-ar putea sa aiba si o relatie bazata mai mult pe atractie fizica, nu si pe comunicare si legatura emotionala.

In plus, daca simti nevoia de a arata si celorlalti cat de mult tii la partenerul tau s-ar putea sa ai destul de putina incredere in el, ceea ce inseamna ca aveti niste probleme de rezolvat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greseli cupluri, #greseli relatii dragoste, #obiceiuri proaste relatie dragoste, #obiceiuri care afecteaza cuplul, #greseli dragoste , #relatii