Ce greseli grave poti face intr-o conversatie

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 08:42
10307 citiri
Ce greseli grave poti face intr-o conversatie
Foto: tyrashow.warnerbros

Prin intermediul conversatiei, poti afla detalii despre personalitatea, inteligenta si spiritualitatea cuiva, sau poti doar transmite ori primi emotii. Ceea ce spune cineva si cum spune devine in timp mult mai important decat cum arata acel cineva, aceste lucruri fiind un mijloc de cunoastere esential.

Insa in modul de a conversa pot exista si obiceiuri neplacute, care pot condamna o relatie. Iata, potrivit Marie Claire, cateva exemple de greseli pe care le poti face intr-o conversatie.

1. Sa nu asculti

Exista persoane care nu sunt atente la ce spui tu, dar care se asteapta ca ele sa fie ascultate. Acestea au tendinta de a minimaliza importanta celor spuse de tine sau abilitatea ta de a povesti frumos (atunci cand sunt atente cat de cat), si nu lasa prea mult timp pentru reactii sau discutii legate de ce ai povestit.

Una din replicile caracteristice acestor persoane este urmatoarea: "Crezi ca asta e amuzant? Stai sa-ti spun eu ceva amuzant...". De regula, conversatiile cu acestea nu au un echilibru deoarece sunt dominate de ele.

2. Sa ai o reactie fara sa intelegi exact ce ti se spune

Aproape fiecare a avut parte cel putin o data de o situatie in care zgomotul de fond era atat de puternic incat oamenii abia se puteau intelege, asa cum se intampla indeosebi la petreceri. Intr-o astfel de situatie, dupa ce si-au rugat interlocutorul sa repete de mai multe ori ce spune, dar tot nu au inteles din cauza zgomotului, multe persoane nu spun ca tot nu s-au lamurit, ci au tendinta de a afirma ceva pozitiv.

Numai ca, exista riscul ca interlocutorul sa spuna ceva negativ, cum ar fi ca s-a imbolnavit acum cateva saptamani, iar tu sa spui: "Aa, ce frumos!".

3. Sa faci glume indraznete

Daca iti place sa glumesti deseori sau poate esti genul care vorbeste fara retineri despre lucruri mai intime este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a spune ce iti trece prin minte deoarece s-ar putea ca persoana care te asculta sa isi faca o parere gresita despre tine, mai ales daca sunteti la inceputul unei relatii.

4. Sa vorbesti mai mult despre tine

Sa ai deseori ca subiecte de conversatie realizarile tale sau cat de bine cunosti tu anumite persoane cu o oarecare functie este destul de dzagreabil si, in plus, vei lasa impresia ca esti nesigur pe tine si ca te straduiesti prea mult sa faci o parere buna cuiva.

5. Sa uiti sa intrebi interlocutorul despre el

Aceasta este o greseala aflata in stransa legatura cu cea de dinaintea ei. Este vorba de situatiile in care vorbesti despre ce noutati ai tu, mai ales daca esti intrebat, dar uiti sa il intrebi si tu pe celalalt ce mai face.

6. Sa fii prea negativist si pesimist

Nimeni nu vrea sa petreaca mult timp cu cineva care vorbeste aproape mereu despre cat de grea este viata sau care are tendinta de a mentiona deseori ca toate se afla pe un drum descendent si ca nu se mai poate indrepta mare lucru.

7. Sa raspunzi cu "da" sau "nu" atunci cand poti dezvolta

Aproape oricine a avut un moment in care si-a dorit sa incheie conversatia cu cineva fie pentru ca nu avea timp, fie pentru ca nu ii placea persoana respectiva. Insa, decat sa raspunzi cu "da" sau "nu" atunci cand se poate dezvolta, mai bine dai raspunsuri mai scurte, dar care nu sunt chiar atat de reci ca cele doua.

De asemenea, in cazul in care vrei sa mentii conversatia, nu este bine nici sa vorbesti intr-atat de mult incat sa plictisesti si sa provoci acel dezechilibru in conversatie.

8. Sa vorbesti prea mult despre cultura ta generala

Daca incerci sa epatezi prin cate cunostinte generale ai tu s-ar putea sa il faci pe celalalt sa se simta stanjenit, mai ales daca nu stie atat de multe ca tine. In plus, daca faci toate astea fara a fi invitat, poti fi sigur ca ai facut o impresie nu tocmai buna.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#greseli conversatie, #greseli grave conversatie, #greseli conversatii , #relatii
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Sfaturi utile. Pe cand un indreptar mai amplu despre bunele maniere? Citind comentariile de pe forum as zice ca se impune asa ceva!