Ce nu stiai despre casatorie si iubire

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 08:00
8579 citiri
Ce nu stiai despre casatorie si iubire

Ti se pare ca este din ce in ce mai greu sa iti gasesti iubirea, ca mariajul nu mai are aceeasi valoare ca inainte si relatiile sunt din ce in ce mai complicate?

Iata cateva date importante despre casatorie si relatii, care te vor ajuta si iti vor da niste repere atunci cand simti ca te afli intr-o incurcatura sau simti ca ai dubii, conform Business Insider:

Casnicia nu te face nici mai bogat, nici mai sarac

Casnicia nu te face mai sarac, dar nici mai bogat, asa cum se crede. Lumea are impresia ca odata ce doua persoane impart cheltuielile, rata la casa si economiile, le este mai usor sa isi gestioneze banii, dar practic, cheltuielile sunt aceleasi pe membru de familie.

Sunt anumite metode prin care sa iti gasesti partenerul perfect

Casnicia nu este un rai continuu, cei implicati avand multe momente in care se trezesc certandu-se din niste motive puerile. Totusi, exista cateva modalitati prin care te poti asigura ca ai sanse maxime sa te intelegi cat mai bine cu partenerul de viata:

- cauta pe cineva pe care sa-l idealizezi si care sa simta la fel pentru tine. Daca nici in momentul in care ajungeti in fata altarului nu va iubiti extrem unul pe altul, nu ai de ce sa te astepti la ceva mai bun pe viitor;

- nu te casatori cu cineva care are o parere despre sine scazuta. Cu cat o persoana are mai multe proiecte personale, planuri de viitor in ceea ce priveste cariera si se valorifica pe sine, cu atat va fi mai apreciat de un partener de o calitate asemanatoare si partenerii se vor simti impliniti, nu vor aparea frustrari in interiorul cuplului.

- barbatii nu ar trebui sa se casatoreasca cu o femeie total supusa din punct de vede sexual. Studiile arata ca asemenea cupluri vor avea probleme in viitor, caci partenerii sunt predispusi la o plafonare sexuala, de unde apar si neintelegeri. Femeia trebuie sa aiba vointa proprie, sa-si exprime dorintele si personalitatea.

Problemele din casnicie, resimtite ca si cand ai pierde bani

Cercetatorii din Australia au facut un studiu in care au corelat sentimentele pe care femeile si barbatii le au atunci cand au probleme in cuplu raportat la pierderea unor sume de bani. De exemplu, un divort il supara pe un barbat cam in aceeasi masura in care ar pierde 110.000 de dolari, pe cand pentru o femeie problema este egala cu pierderea a 16.000 de dolari.

Nasterea unui copil o face pe o femeie sa se simta fericita de parca tocmai ar fi castigat 8.700 de dolari, in timp ce un proaspat tatic tocmai simte ca a bagat in buzunar 32.000 de dolari.

Pierderea unui copil sau a sotului/sotiei produce aceeasi trauma pentru o femeie ca si cum ar pierde 130.000 de dolari, pe cand un barbat simte ca a pierdut 627.300 de dolari.

Barbatii chipesi nu ar trebui sa se casatoreasca

Aspectul fizic are un rol crucial intr-o relatie, dar se pare ca frumusetea poate sa fie o sabie cu doua taisuri. Barbatii foarte atragatori se declara adesea nesatisfacuti in casnicie, pe cand cuplurile in care femeia este cea cu un aspect fizic mai placut sunt mai fericite.

Valoarea inelului de logodna este proportionala cu fericirea cuplului

Cu cat un barbat este mai indragostit, cu atat va fi mai dispus sa plateasca mai mult pentru inelul de logodna al viitoarei sotii. In plus, studiile arata ca si varsta femeii are un rol important, cu cat aceasta este mai tanara, cu atat piatra fiind mai valoroasa.

Casnicia te ingrasa

Dupa cum arata un studiu publicat in iulie anul trecut, dragostea si casnicia ingrasa. Studiul a analizat aproape 1.300 de cupluri indragostite si a descoperit ca partenerii care sunt impreuna de cel putin un an incep sa se ingrase si chiar sa devina obezi. Pentru barbati, riscul este dublu dupa un an de stat impreuna.

Exista o gena a divortului

Cercetatorii au analizat ADN-ul uman, stabilindu-se ca barbatii cu o anumita versiune a genei "334" aveau mai putine sanse sa se casatoreasca sau sa ramana intr-un mariaj. Sotiile acelor barbati erau adesea nefericite.

Banii nu te impiedica sa-ti gasesti un sot

Contrar credintei populare, femeilor care castiga multi bani nu le este mai greu sa-si gaseasca un sot, caci nu mai exista o diferentiere atat de mare intre sexe si barbatii nu se mai simt amenintati de acest lucru.

Importanta acestui factor difera in functie de tara, in Japonia barbatii fiind cei mai sceptici in ceea ce priveste mariajul cu o femeie cu un venit mare.

Poti sa faci greseala de a-i arata prea mult sprijin sotului/sotiei

In studiile recente s-a observat ca in cuplurile heterosexuale poate sa apara o problema la care nu foarte multa lume s-ar gandi: sotul sau sotia sa ii ofere prea mult sprijin si sa-si faca prea multe griji pentru partenerul de viata.

Cateodata este bine sa iti lasi persoana iubita sa spuna singura ce o framanta si daca are nevoie de ajutorul tau. In caz contrar, s-a putea sa se simta agasata si sa-i scada increderea in sine, daca vede ca tu vrei sa ii rezolvi mereu problemele, de parca nu ai avea destula incredere in capacitatea sa de a se descurca.

Atunci cand femeile sunt cele care aduc banii in casa, creste probabilitatea de divort

In analizarea acestei probleme au fost folosite cupluri germane, a caror situatie a fost monitorizata intre 1984 si 2007. Specialistii spun ca, din pacate, in cuplurile in care femeia aduce mai multi bani in casa exista mai multe riscuri de a aparea conflicte ce pot duce la despartire. In schimb, daca salariile sunt echilibrate, egale, acest pericol nu exista.

Cuplurile care folosesc pronumele la forma plurala "noi" isi rezolva mai bine conflictele

Un studiu de la Universitatea din California, Berkeley, arata ca in cuplurile in care partenerii folosesc formula "noi" exista mai multe sanse sa fie putine certuri sau ele sa fie solutionate. Au fost analizate conversatiile in contradictoriu dintre 154 de cupluri de varsta medie si peste, cuplurile care spuneau "noi", "ale noastre" fiind mai putin stresate si intelegandu-se mai bine.

In schimb, cei care vorbeau cu "eu, al meu, al tau", se certau mai des si erau foarte tensionati in casnicie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi casatorie studii specialisti, #secrete mariaj fericit, #casatorie fericita sfaturi, #relatii sfaturi buna intelegere, #femei barbati relatii sfaturi , #relatii