Ce pot sa invete barbatii de la femei, la job

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 12:07
3295 citiri
Ce pot sa invete barbatii de la femei, la job

Barbatii sunt impulsivi, se enerveaza foarte repede si de cele mai multe ori au de pierdut din aceasta cauza, facand o impresie proasta celor din jur. In afara de felul in care sunt perceputi in societate, acest comportament ii afecteaza si din punct de vedere profesional.

Patru din cinci persoane care au fost concediate de cand a inceput criza sunt barbati. Asta se intampla pentru ca patronii cred ca femeile muncesc mai mult, sunt mai atente la detalii si, nu in ultimul rand, sunt si platite mai putin.

Femeile, in incercarea lor de a se emancipa, au invatat destul de multe lucruri de la barbati in ultimele decenii. De ce nu ar face si sexul tare acelasi lucru? Iata cateva lucruri pe care le pot fura acestia de la femei, conform Men's Health:

Nu patesti nimic daca zambesti din cand in cand

Femeile sunt mult mai darnice decat barbatii atunci cand vine vorba de zambete. Chiar si muschii faciali implicati in acest proces sunt mai dezvoltati, aceasta trasatura fiind genetica, transmisa din generatie in generatie. Poate ca se datoreaza faptului ca femeia a fost invatata inca din cele mai vechi timpuri ca este datoria ei sa mentina o atmosfera prietenoasa si destinsa in casa.

Barbatii, in schimb, sunt specializati in a exprima furia. Ei trebuie sa constientizeze, insa, faptul ca nu mai traiesc in epoca primitiva, cand reuseau in acest fel sa isi arate puterea, iar un zambet nu este nici pe departe un semn de slabiciune.

Ai grija cat zambesti, caci un barbat care o face prea mult, mai ales in timpul unei dispute, poate transmite lipsa de siguranta.

Un exemplu pozitiv l-a oferit actualul presedinte american, Barack Obama, care pe ultima suta de metri a perioadei electorale a fost atacat, spunandu-i-se ca ar trebui sa afiseze mai multa tarie, asa cum proceda Hillary Clinton. El, in schimb, a spus ca nu este nimic rau in a fi prietenos si deschis cu oamenii, castigand puncte pretioase.

Incearca sa fii macar la fel de destept precum o femeie

Mai multe femei decat barbati au o diploma universitara, arata statisticile, astfel ca au si mai multe sanse de a avea posturi mai bine platite. Educatia nu este buna doar din acest punct de vedere, ci si pentru ca te invata sa gandesti, sa fii logic, ajutandu-te, pe viitor, sa faci alegerile corecte.

S-a demonstrat si ca cei educati sunt mai sanatosi si au parte de o viata mai lunga.

Nu mai fi asa autoritar cand vorbesti

Cu exceptia scolii militare, un ton dominant, tot timpul certaret si asupritor, nu isi are locul in viata de zi cu zi. Mai ales daca ai de-a face cu femei, nu este bine sa fii agresiv.

In loc sa incepi sa tipi si sa fii nervos, incearca sa afli motivul pentru care un subaltern nu a reusit sa duca la indeplinire o sarcina si sa-l ajuti, astfel incat sa stie cum sa procedeze data viitoare.

Daca nu tratezi situatia cu calm, ai toate sansele ca ea sa se repete in viitor.

Lasa-te coplesit de emotii din cand in cand

Barbatii incearca intotdeauna sa fie tari, sa nu se vada ca sufera sau ca sunt stresati, si de cele mai multe ori starea lor de sanatate are de suferit din aceasta cauza.

Nivelul ridicat de cortizol nu ii va face bine organismului, iar el nu va scadea doar pentru ca negi faptul ca ceva te supara. Hipocampusul va avea de suferit, aceasta fiind o zona a creierului responsabila cu memoria.

Femeile cauta sprijinul unei prietene sau chiar pe cel al unui psihiatru atunci cand se simt triste sau au o problema, vorbesc, dezbat indelung subiectul si sfarsesc prin a se simti consolate, fapt ce duce la eliberarea oxitocinei, un hormon benefic pentru organism.

Barbatii nu se sprijina intre ei in acest fel. Daca au o probema, isi vor spune unul altuia ca nu-i nimic, nu e mare lucru si trebuie sa fie tari. Cateodata, insa, tot ce trebuie sa auda o persoana, fie ea de sex masculin, este ca "da, intr-adevar, este o situatie urata, ai dreptul si este normal sa fii suparat, sa isi versi sentimentele negative".

Femeile nu uita ca oamenii au si viata personala

Nu este cazul sa stii intregul arbore genealogic al unui angajat, dar macar numele copilului este bine sa-l retii.

Acesta va vedea ca iti pasa de el si in mod inconstient se va crea un sentiment de atasament. Creandu-se aceasta legatura, angajatul va face ce-i sta in putinta ca sa nu-si supere seful, muncind mai mult si mai bine, dupa cum au aratat unele cercetari.

Barfa

Barbatii pierd de multe ori placerea unei mici barfe din simplul considerent ca aceasta activitate este una tipic feminina. Femeile se detensioneaza in acest fel, isi scot din minte problemele adunate peste zi si reusesc sa aiba o atitudine mai relaxata.

Barfa cu prietenele ajuta la o viata sociala mai echilibrata. Iti vei face mai multi amici, de care te vor lega acele momente de spus nimicuri, in care te simti atat de bine.

Fii amabil cu angajatii tai

Daca esti sef, cel mai mare pericol este sa ai o atitudine aroganta. Nu strica din cand in cand sa flatezi un coleg, un subaltern, facandu-i un mic compliment.

Vei reusi sa iti atragi un prieten, care nu se stie in ce situatie iti va fi de folos. Chiar si fara sa te gandesti la un beneficiu, tot va fi bine, datorita faptului ca vei mentine o atmosfera degajata si prietenoasa la locul de munca, nu una in care sa fii invidiat sau urat de restul.

Nu totul se rezuma la bani

Barbatii tind sa se concentreze prea mult pe bani, ceea ce le creeaza un dezanvantaj la locul de munca, pentru ca seful va crede ca sunt mai interesati de propria persoana decat de binele companiei.

Femeile sunt mai interesate de reputatia companiei in care lucreaza. In plus, ele merg pe principiul ca daca firmei ii merge bine si lor le va fi la fel.

Recunoaste ceea ce nu vrei sa faci

Barbatii au tendinta sa fie prea mandri, rar admitand ca nu se pricep la ceva sau au si lacune. De aceea, si esecul este rasunator.

Femeile, in schimb, recunosc ca sunt si lucruri pe care nu le stiu. In loc sa devina vulnerabile, la momentul potrivit vor fi sprijinite si intelese, in cazul unei eventuale greseli.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#barbati sfaturi femei, #barbati serviciu sfaturi, #barbati comportament loc munca, #femei barbati loc munca , #relatii