Ce reguli sa urmezi cand te certi in cuplu

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 18:35
20374 citiri
Ce reguli sa urmezi cand te certi in cuplu

Atunci cand te certi iti vine foarte greu sa urmezi reguli si sa incerci sa te porti rational, dar exista anumite lucruri de care trebuie sa incerci sa tii cont, indiferent cat de iritat ai fi.

Chiar daca iubita te necajeste cu fel de fel de reprosuri, nu este cazul sa te enervezi, caci nu vei face altceva decat sa pui paie pe foc si sa agravezi lucrurile. Iata ce trebuie sa retii in asemenea situatii, conform Mademan:

Ceea ce spui nu este si ce aude ea

Poate sa fie frustrant atunci cand iubita te acuza ca ai spus ceva ce tu nici macar nu ai gandit, iar acest lucru se intampla destul de des la nervi. Este foarte important sa iti exprimi concret si la obiect ideile, astfel incat ea sa nu poata sa inteleaga altceva.

Daca cearta incepe pentru ca ai lasat chiuveta plina de vase murdare, tu ii vei spune, cel mai probabil, "O sa le spal cand am timp. De ce mereu e asta o problema?", iar ea se va lega de cuvantul "mereu" si va continua cu "Aha, deci mereu te deranjez", iar discutia va continua la nesfarsit.

Incearca sa-i explici ca doar un anumit lucru te deranjeaza, nu ca prezenta si comportamentul ei iti provoaca neplaceri in permanenta.

Gandeste-te inainte sa vorbesti

Uneori barbatii se lasa manati de furie si spun lucruri pe care poate nu le-ar dori sa le rosteasca. Sub nicio forma nu este cazul sa jignesti persoana de langa tine, caci aceasta se va simti extrem de ranita si va crede ca asta este parerea ta in permanenta despre ea. Inspira adanc si nu uita sa fii in permanenta delicat cu cel de langa tine, chiar si atunci cand va certati.

Lasa trecutul in spate

Atunci cand prietena incepe sa-ti critice caracterul, te simti tentat sa ii aduci aminte de lucruri pe care poate ea le-a facut in trecut. Incearca sa te pui in pielea ei si sa-ti dai seama ca acest lucru nu-i face niciun fel de placere si ii va trezi amintiri dintre cele mai urate, unele legate chiar de persoana ta. Astfel, discutia poate continua la nesfarsit, putand degenera chiar.

Orice discutie ar trebui sa fie constructiva, sa intareasca relatia, nu sa se impotmoleasca in trecut si sa faca rau.

Incearca sa nu tipi

Chiar daca ai motive intemeiate sa fii cat se poate de furios, tipatul nu este niciodata o solutie de luat in calcul. Cel care tipa mai tare nu va castiga neaparat, iar riscul e mare ca disputa sa escaladeze.

Tine minte intotdeauna ca certurile nu sunt altceva decat risipa de energie. Mai bine stati la masa si vorbiti frumos, calm si prieteneste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#certuri relatii sfaturi, #cearta iubiti sfaturi, #aplanare cearta cuplu, #cearta cuplu sfaturi, #cearta constructiva , #relatii