Cele cinci certuri pe care e bine sa le ai in cuplu

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 06:54
6526 citiri
Cele cinci certuri pe care e bine sa le ai in cuplu

Nu exista casnicii si nici chiar cupluri necasatorite care sa nu se certe. Este un fapt al vietii, din care ai numai de invatat, daca stii sa te certi. Trebuie totusi sa iti "alegi bataliile" cand vine vorba de divergente in cuplu.

Daca certurile sunt prea dese si pe subiecte neimportante, ele nu vor face bine relatiei. Sunt insa anumite certuri pe care este "bine" sa le ai cu partenerul de viata, potrivit Shine.com.

Certurile au si ele o "dinamica" a lor. Nu tine supararea sa se acumuleze prea mult timp, ca dupa aceea sa ai un scandal monstru. Asculta punctul de vedere al partenerului si stabiliti anumite reguli cand vine vorba de certuri.

Certurile pe care ar trebui sa le ai in cuplu:

1. Cearta "Randul tau, randul meu". In certuri exista intotdeauna pericolul ca cineva sa monopolizeze discutia. Aveti grija ca fiecare sa aiba timp egal sa-si spuna punctul de vedere.

2. Cearta "Ma supara cand tu...". Orice specialist iti va spune ca nu este sanatos sa incepi o cearta cu limbaj acuzator. Concentreaza-te mai bine pe felul in care te simti tu si felul in care ii explici ce te nemultumeste.

3. Cearta "Hai sa vobim numai despre masina". Cu siguranta stii cearta care porneste de la un subiect, de exemplu reparatia la masina, si ajunge felul in care se poarta soacra cu tine cand mergi la ea in vizita. Puneti-va de acord despre ce subiect discutati si nu divagati.

4. Cearta "Te iubesc dar trebuie sa-ti spun asta". Nu-l face pe partenerul tau sa se simta mai putin iubit doar pentru ca va certati. Nu ameninta cu divortul si nu spune lucruri de genul "te urasc".

5. Cearta "Hai sa facem o pauza". Daca dupa o ora cearta nu face altceva decat sa se inrautateasca, luati o pauza si reveniti mai tarziu la subiect.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cearta cuplu, #certuri casatorie, #certuri relatie , #relatii