Cum sa ai mai multa incredere in tine

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 18:04
19689 citiri
Cum sa ai mai multa incredere in tine
Foto: Allure

Increderea in sine te ajuta sa ai mai mult succes in orice domeniu, fie ca este vorba de relatii profesionale, colegiale, fie de relatii de familie, de prietenie, de dragoste, etc. Increderea in sine nu este insa ceva ce ti s-a dat la nastere si care nu mai poate fi imbunatatit. Din contra, exista zeci de lucruri care te pot ajuta sa evoluezi in aceasta privinta.

Allure.com iti ofera cateva dintre cele mai bune sfaturi prin care sa dobandesti mai multa incredere in tine.

1. Zambeste

Exista multe studii care au demonstrat ca, daca zambesti cat mai des, chiar si destul de fortat (dar nu penibil), vei aduce un plus starii tale de spirit. Te vei simti mai sigura si mai relaxata.

2. Nu despica firul in patru

In general, femeile care au mai putina incredere in ele au tendinta de a analiza excesiv orice detaliu. O decizie importanta luata fara sa mai despici firul in patru (asta nu inseamna insa sa gandesti superficial) iti va aduce mai multa siguranta de sine.

3. Invata mereu cate ceva

Cu cat acumulezi mai multe cunostinte, indiferent despre ce domeniu ar fi vorba, cu atat te simti mai stapana pe fortele proprii. Propune-ti sa nu lasi sa treaca o zi fara sa inveti ceva nou.

4. Mediteaza

Un studiu realizat in cadrul unei universitati din Statele Unite a demonstrat ca cele care mediteaza cel putin cinci zile pe saptamana isi imbunatatesc increderea in sine. Este suficient sa te retragi intr-un loc linistit, sa stai intinsa sau asezata cu genunchii indoiti, gleznele sub tine, sa respiri incet si adanc si sa te gandesti compatimitor la tine sau la alta persoana.

5. Nu iti mai cere scuze prea des

Daca simti ca iti ceri scuze prea des (sau ti-au mai spus si altii), mai ales cand nu ai pentru ce, ar fi bine sa te straduiesti sa renunti la obiceiul asta.

6. Ai grija de tine

Incearca sa respecti in fiecare noapte cele opt ore de somn, sa mananci cat se poate de sanatos (renunta la fast-food si axeaza-te pe legume, fructe, peste), sa faci miscare daca se poate in fiecare zi si sa fii mai atenta la aspectul tau fizic (schimba-ti culoarea de par, ingrijeste-ti tenul), fara insa sa exagerezi.

7. Corecteaza-ti postura

Indiferent de cat de multumita esti de cum arati in momentul respectiv, nu uita de postura: incordeaza abdomenul, astfel incat sa aduci buricul cat mai aproape de coloana vertebrala, trage umerii spre spate si impinge bustul in fata.

8. Recompenseaza-te des

Ofera-ti zilnic mici recompense pentru ce ai indeplinit. Nu astepta pana termini un proiect sau o actiune. Multumeste-ti si pentru pasii mici pe care ii faci si gandeste-te mai mult la ce ai realizat, nu la cate mai ai de facut.

9. Invata sa pierzi

Oricat de buna ai fi, in viata se va intampla cel putin o data sa ai parte si de un esec. Gandeste-te permanent la faptul ca nu vei avea cum sa ai succes in toate si ca s-ar putea sa iei la un moment dat si o decizie mai proasta. Accepta acest lucru si treci repede peste clipa in care se intampla, concentrandu-te pe urmatorul obiectiv. Nu uita insa sa si inveti ceva din ce ai gresit.

10. Gandeste-te ca oamenii te plac

Daca ai asta in minte mereu, atunci cand vei pasi intr-o incapere o vei face cu mai multa incredere in tine.

11. Fa efort fizic

Epuizarea, durerea musculara de dupa un antrenament fizic mai dur, te fac sa te simti mai puternica.

12. Gandeste pozitiv cat mai des

Nu ingadui sa iti spui despre tine ca nu esti buna la o anumita activitate (cel putin nu pana nu vezi clar asta). Impulsioneaza-te si gandeste-te ca poti face orice.

13. Nu fi exagerat de pretentioasa

Gandeste-te ca nu trebuie sa fii mereu cea mai atractiva, cea mai amuzanta, cea mai sanatoasa.

14. Priveste-ti in ochi interlocutorul

Ai grija sa privesti in ochi persoana cu care vorbesti; este un semn care denota incredere in sine.

15. Aminteste-ti lucrurile bune

Gandeste-te la ultimele saptamani si fa o lista cu lucrurile frumoase care ti s-au spus despre tine. Citeste-o apoi de fiecare data cand te simti nesigura pe tine.

16. Fii comunicativa

Schimba cateva cuvinte cu cineva strain (cu vanzatoarea dintr-un magazin, in avion, la film, etc).

17. Nu amana

Amanarea activitatilor pe care le ai de facut de pe o ora pe alta sau de pe o zi pe alta reprezinta un factor care inhiba increderea in sine. Daca o sarcina ti se pare prea grea, concentreaza-te pe pasii mici, de inceput, fara sa te gandesti la cat ai de muncit pentru a o duce la capat.

18. Fa voluntariat

Exista multe studii care arata ca femeile care ajuta oameni in mod voluntar au o parere mult mai buna despre ele.

19. Fixeaza-ti scopuri tangibile

Un studiu recent arata ca danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume deoarece au obiective care pot fi atinse, fara a visa la perfectiunea imposibila.

20. Imagineaza-te reusind

Daca faci un exercitiu de imaginatie in care sa mearga totul bine inainte de o sarcina dificila (cum ar fi un discurs in fata mai multor colegi), ai mai multe sanse de a avea succes si in realitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#incredere in sine, #fii sigura pe tine, #sfaturi incredere sine , #relatii