Cum sa iti ceri scuze in diverse situatii

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 18:22
19751 citiri
Cum sa iti ceri scuze in diverse situatii

Toti oamenii gresesc in viata, dar unii nu au curajul sa recunoasca acest lucru si pierd prieteni adevarati sau chiar familie, dintr-o mandrie nejustificata sau din cauza ca pur si simplu nu stiu cum sa isi ceara iertare.

Iata cateva cazuri delicate si cum sa le tratezi cu diplomatie, conform Glo.msn:

Ai lasat pe cineva pe dinafara

Vrei sa faci o petrecere, dar ai un numar limitat de locuri, asa ca nu poti invita toate persoanele pe care le cunosti. Dupa multe dezbateri, trebuie sa lasi pe cineva pe dinafara, persoana care, bineinteles, se va supara pe tine.

Incearca sa ii explici acest lucru si spune-i ca urmatoarea petrecere va fi data in cinstea ei. Daca nu ii place sa fie in centrul atentiei, scoate-o la o cina speciala, in locul ei preferat.

Ai depasit un termen limita

Lucrezi la un proiect care are termen limita si nu ai reusit sa iti faci treaba la timp. In ziua urmatoare ai sedinta referitoare la proiect si echipa nu este pregatita pentru prezentare din pricina ta, asa ca este posibil sa iti pierzi clientul sau chiar slujba.

Daca incerci sa oferi prea multe scuze, este posibil sa infurii si mai mult persoanele cu pricina. Accepta-ti vina si asigura intreaga echipa ca nu se va mai repeta situatia. In urmatoarele cateva saptamani, incearca sa ai initiative suplimentare, care sa le dovedeasca sefilor si echipei ca a fost vorba doar de o intamplare si ca esti motivat sa iti faci treaba cum trebuie pe viitor.

Ai fost greu de contactat in ultima perioada

Ai fost atat de prins cu evenimente noi din viata ta, incat prietenele tale eu fost uitate. Daca astepti prea mult, tot amanand sa reiei contactul cu ele, este posibil ca ruptura sa se adanceasca.

Cel mai important este ca tu sa fii persoana cu initiativa, sa il suni pe cel neglijat si sa ii propui o intalnire, iar daca refuza, sa mai insisti si cu alte ocazii. Empatizeaza cu prietena ta si asigur-o de pretuirea ta si ca prietenia voastra ramane aceeasi, indiferent de perioadele mai zbuciumate.

Ai vorbit despre o persoana pe la spatele ei

Prietena ta iese cu un tip care o trateaza foarte rau si din aceasta cauza, tu nu esti de acord cu relatia, un lucru pe care il exprimi liber si frecvent de fata cu alti oameni. Totusi, atunci cand ea afla, se supara pe tine si se simte tradata.

Barfa este foarte dureroasa intre prietenele adevarate. Daca tu ai ceva de comentat referitor la viata unei persoane apropiate, spune-i in fata, nu sta de vorba cu altii despre acest fapt.

In cazul in care ai facut aceasta greseala, scrie-i un mail in care sa ii explici parerea ta si sa iti ceri iertare pentru felul in care ai actionat. Daca nu reactioneaza pozitiv, nu te lasa, mai incearca, invit-o in oras si aveti o discutie cat se poate de deschisa, in care sa o asiguri ca esti alaturi de ea indiferent de relatia in care este implicata.

Ai avut un moment de izbucnire a furiei

Te afli pe o plaja cu mama ta si ea face glume neinspirate, cum ca in sfarsit ai facut si tu celulita. Bineinteles ca acest lucru te deranjeaza, dar izbucnirea ta este cu mult mai exploziva decat ar fi cazul.

Poate chiar o jignesti, spunandu-i ca macar nu ai pielea lasata, asa ca ea. Bineinteles ca mama ta se simte ranita si nu stii cum sa iti ceri iertare. Incearca sa ii explici ca intelegi ca furia ta este nejustificata, doar ca vorbele ei cantaresc mai mult decat ale oricarei alte persoane din lume, asa ca te-ai simtit foarte ranita cand a facut acea remarca.

Te va intelege cu siguranta, doar e mama, dupa care ii poti sugera sa mergeti impreuna la cateva ore de fitness, astfel incat sa va rezolvati problemele impreuna.

Ai jignit pe cineva in mod neintentionat

Poate ca ai petrecut mai mult decat era cazul intr-o seara si fiind ametit, ai jignit pe cineva. Poate ca ai vorbit urat despre persoanele cu handicap, neobservand ca cineva cu aceasta problema e in aceeasi incapere cu tine. A doua zi bineinteles ca regreti si nu stii cum sa iesi cu obrazul curat.

Nu este bine sa lasi situatia nerezolvata, caci nu se stie in viata cand vei mai ajunge fata in fata cu acel om. In plus, politetea trebuie sa te impinga sa iti ceri iertare. Incearca sa ii dai un mail lung, in care sa iti exprimi cu sinceritate parerea de rau.

Ai inselat

Ti-ai inselat iubitul si, chiar daca pentru tine aventura nu a insemnat ceva serios, vrei sa ii spui, pentru a putea trece peste acel episod.

Vei scapa astfel de remuscari si vei avea un sentiment de eliberare. Intalneste-te cu el fata in fata si spune-i adevarul. Fii, insa, pregatita pentru o reactie negativa si incearca sa iti pastrezi cumpatul. In timp, incordarea si supararea se vor atenua.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#cerere iertare modalitati, #cerere iertare solutii, #cerere iertare diverse situatii, #cerere scuze sfaturi, #cum iti ceri scuze , #relatii