Cum sa lasi o buna impresie de durata

Duminica, 14 August 2011, ora 08:21
14467 citiri
Cum sa lasi o buna impresie de durata

Nu trebuie sa fii cea mai desteapta sau frumoasa persoana pentru a atrage atentia asupra ta in orice incapere sau cerc de cunostinte in care te-ai afla. Iti trebuie, mai degraba, alte calitati pentru a te face remarcat si, ceea ce este si mai important, sa ramai in memoria interlocutorilor pentru cat mai mult timp.

Iata de ce trebuie sa tii cont, potrivit Woman's Day, daca vrei sa impresionezi orice partener de discutie, fie ca este vorba de afaceri sau ceva mai personal:

Fii placut

Indiferent de contextul in care te afli, trebuie sa incerci sa fii o persoana fermecatoare. "Cand faci pe cineva sa rada, esti admirat sau in centrul atentiei unui grup, atragi mai multi oameni spre tine", spune Anne Demarais, psiholog. Incearca sa fii dragut, sa complimentezi si sa faci lumea sa se simta in largul ei. Totusi, ai grija sa nu fii prefacut, caci oamenii te vor eticheta ca pe cineva fals si neplacut. Ai grija si la glume, mai ales cu cine nu ti le permiti, caci unii oameni poate nu au un simt al umorului foarte ridicat, asa ca s-ar putea sa se simta jigniti. Cunoaste-ti cat de cat interlocutorul mai intai.

Poarta o discutie echilibrata

Nu este deloc placut ca cineva sa monopolizeze discutia, dar nici sa taca tot timpul, asa ca incearca sa echilibrezi replicile. Vorbeste putin despre tine, pune intrebari despre persoana din fata ta si incearca sa creezi legaturi si sa gasesti lucruri comune intre voi.

Imbraca-te potrivit

Desi o persoana inteligenta nu eticheteaza un om de la prima vedere, caci acest lucru poate fi foarte inselator, imbracamintea joaca un rol aparte in procesul de interactiune, caci exprima parte din personalitatea ta. Mai mult decat atat, foarte important este sa iti alegi haine in care sa te simti bine, astfel incat sa nu te jeneze si sa pari stingherit. Inainte sa te prezinti la un eveniment, cauta eventuale sfaturi si reguli de eticheta, astfel incat sa stii clar ca nu dai gres.

Afla de ce este interesat interlocutorul

Daca te vei arata interesat de persoana din fata ta si de anumite aspecte ale vietii sale, cu siguranta vei face o impresie bune. In functie de cat de mult iti permite relatia deja existenta, intreaba diverse lucruri, mai marunte sau mai importante. Astfel vei da dovada ca iti pasa. In plus, incearca sa completezi raspunsurile si sa vii cu lucruri personale, nu te multumi sa dai doar din cap. Descoperind pasiunile colegului de discutie, vei vedea ce lucruri aveti in comun si, de aici, mai e doar un pas foarte mic pana la legarea unei prietenii.

Ai grija la introducere

Atunci cand cunosti pentru prima data pe cineva, nu este indicat sa folosesti formule clasice, obisnuite, ci sa fii cat mai original cu putinta, astfel incat sa-ti arati originalitatea, dar si increderea in sine. In plus, fii cat mai prietenos, caci vei face si persoana de langa tine sa fie mai deschisa si sincera.

Contribuie la conversatie

Chiar daca grupul in care te afli este mai mare si se gasesc destule persoane care sa vorbeasca, indicat este ca si tu sa fii activ, caci altfel nu vei iesi in evidenta. Mai mult decat atat, incearca sa fii cel care conduce intreaga conversatie, caci in felul acesta sigur vei capta atentie.

Priveste in ochi

Desi pare un truc invechit, este cat se poate de adevarat. Intre 70 si 80% din timp ar trebui sa mentii contact vizual, caci asa vei parea sincer, interesat si vei putea observa foarte bine schimbarile de pe fata partenerului. Astfel, vei stii daca este cazul sa mai continui cu un subiect sau este indicat sa-l schimbi.

Invata sa intelegi cand conversatia ia sfarsit

Oricat de placuta ar fi o discutie, ce e prea mult strica, asa ca trebuie sa stii cand sa-i pui punct, inainte ca interlocutorul sa se plictiseasca. Pentru asta, este bine sa analizezi limbajul non-verbal. Daca persoana din fata ta se uita in alta parte, isi tine privirea in jos, incepe sa caste sau sa nu mai fie la fel de activa in coversatie, este cazul sa lasati discutia pe mai tarziu, astfel incat sa eviti momentele stanjenitoare in care niciunul nu mai stie ce sa spuna.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sfaturi conversatie, #sfaturi discutie, #sfaturi prima impresie buna, #conversatie potrivita, #conversatie reguli , #relatii