De ce mariajul ajunge "pe butuci"

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 10:06
3782 citiri
De ce mariajul ajunge "pe butuci"
Foto: Fox News

Partenerii intr-o casnicie au de infruntat numeroase obstacole ivite pe drum. Daca fac sau nu fata acestor provocari depinde de capacitatea fiecaruia de a le aborda asa cum trebuie. Unele semne iti pot da de stire in ce directie se indreapta casnicia ta.

Daca trece de primii ani, o casnicie trebuie sa faca fata unui nou obstacol major. Dupa al 12-lea an impreuna soseste un moment critic, peste care multe cupluri nu pot trece, ajungandu-se la divort, scrie Fox News Magazine. Perioada 12 - 20 de ani este intervalul cand se rezolva ultimele probleme ale relatiei. Uneori, insa, acestea pur si simplu nu pot fi rezolvate de cei doi.

Daca ai ajuns sa divortezi, iata pe ce poti da vina. Daca nu, deschide ochii pana nu e prea tarziu.

Relatia cu socrii

Studiile in domeniu arata ca relatia cu socrii este un indicator al posibilei longevitati a casniciei. Pentru un barbat care se impaca bine cu socrii, sansele ca mariajul sau sa fie unul lung cresc cu 20%. In cazul femeilor, daca ele se inteleg cu socrii, riscul de divort este de 20%, situatie opusa celei a sotului.

Te victimizezi

Daca ai impresia ca tu nu ai gresit niciodata in relatie si ca el/ea face intentionat toate greselile, atunci ai o problema. Esti ca si inexistent in relatie, in schimb te plangi ca celalt se comporta ca si cum nu ai exista. Daca nu iti poti constientiza propriile defecte si imperfectiuni, nu poti face fata unei relatii atat de indelungate precum casnicia. Despartirea nu va intarzia.

Stii ca ai intotdeauna dreptate

A incerca sa convingi pe cineva care crede ca are dreptate ca lucrurile nu stau asa cum le vede este o tentativa zadarnica. Daca intotdeauna spui ca nu ai de ce sa negociezi, pentru ca "de data asta" stii sigur ca e cum spui tu - desi zici asta intotdeauna - gandeste-te deja la viata de dupa destramarea cuplului.

Nu acorzi importanta nevoilor celuilalt

Barbatii au nevoie de incurajari si intimitate sexuala. Femeile au nevoie sa fie ascultate si apreciate. Astfel de lucruri nu trebuie ignorate, caci sunt esentiale intr-o relatie indelungata. Daca ii refuzi astfel de placeri partenerului sau partenerei, atunci nu esti pe drumul cel bun, iar mariajul tau va muri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#semne mariaj probleme, #probleme casatorie solutii, #sfaturi intelegere casnicie, #sfaturi armonie casnicie , #relatii