Femeile frumoase vor sa le fie platita nota de la restaurant, "pentru ca merita"

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 16:05
3203 citiri
Femeile frumoase vor sa le fie platita nota de la restaurant, "pentru ca merita"

Dupa ce au petrecut ore intregi la salon ori umbland prin magazine pentru rochia perfecta, femeile atractive se asteapta ca barbatul care le-a scos la cina sa achite nota de plata, pentru simplul fapt ca "merita", arata un sondaj realizat recent.

Femeile frumoase sunt mai putin dispuse sa bage mana in buzunar pentru a contribui la achitarea notei, mai ales la prima intalnire, a aratat studiul citat de Daily Mail. In cadrul acestuia, 416 persoane, barbati si femei, au fost rugati sa isi noteze atractivitatea, dupa care au fost chestionati cu privire la niste intalniri ipotetice.

In fiecare caz le-a fost aratata o fotografie cu persoana cu care urmau sa se intalneasca, pusi sa-si imagineze ca intalnirea a avut deja loc, la cina, fiind intrebati ulterior cine ar trebui sa plateasca pentru masa.

Nici barbatii frumosi nu vor sa plateasca

S-a observat ca femeile frumoase erau mai putin dispuse sa vrea sa participe la achitarea notei, cu atat mai putin sa plateasca ele integral. Interesant este ca si barbatii atractivi au fost mai putin dispusi sa bage mana in buzunar, dupa cum se arata in raportul publicat de jurnalul Evolutionary Psychology.

Lucrurile se schimba insa atunci cand barbatul isi doreste sa impresioneze, mai ales daca partenera este frumoasa. Femeile, in schimb, isi doresc cu si mai mare ardoare ca masa sa fie platita de barbat daca acesta arata bine. Atunci cand o femeie il lasa pe barbat sa plateasca, practic isi da acceptul tacit pentru o viitoare intalnire, explica coordonatorul studiului.

Daca ea plateste, e de rau

La fel, daca ea insista sa plateasca sau sa contribuie, nu face decat sa-i transmita partenerului de intalnire ca lucrurile nu au mers prea bine.

In cifre, lucrurile stau cam asa: 45% dintre femei spun ca se asteapta ca partanerul sa plataesca integral nota, in timp ce numai 30% dintre barbati gandesc la fel. Scenariul favorit, in cazul ambelor sexe, este impartirea notei.

Regulile bunelor maniere dicteaza ca persoana care a aranjat intalnirea sa fie cea care plateste, indiferent de felul in care arata.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#cine plateste cina, #intalnire cost cina, #barbat plateste cina, #femeie achita cina , #relatii