I-a daruit sotiei in fiecare zi un trandafir, timp de 60 de ani

Vineri, 21 August 2009, ora 17:41
3715 citiri
I-a daruit sotiei in fiecare zi un trandafir, timp de 60 de ani
Foto: Daily Mail

Orice sot se considera cat de cat romantic, iar unii chiar reusesc sa fie. Insa galezul Tom Shovelton poate fi considerat de departe cel mai romantic si mai indragostit sot de pe lume, daca tinem cont de faptul ca i-a oferit sotiei sale un trandafir in fiecare zi, timp de... 60 de ani.

Si nu oricum sau oricand. In fiecare dimineata, timp de sase decenii cat a implinit joi casnicia lor, Tom, acum in varsta de 87 de ani, i-a pus pe pat iubitei sale sotii, Joan, mai tanara cu patru ani, cate un trandafir proaspat taiat, scrie Daily Mail.

Si asta nu e tot. Vesnic indragostitul sot a dorit sa o asigure pe consoarta sa de toata iubirea lui dandu-i cate un sarut atat in fiecare dimineata cat si seara la la culcare.

Cum a inceput povestea lor?

Cei doi s-au cunoscut la petrecerea de Revelion din 1946. Cel de-al Doilea razboi Mondial se incheiase iar frumoasa Joan tocmai iesise din randurile armatei.

Pe Tom Shovelton, pe atunci fermier in Lancashire, l-a cunoscut prin intermediul surorii ei, intr-un pub din Cheshire. "Sora mea era iubita fratelui lui Tom. Asa ne-am intalnit", isi aminteste razand Joan.

Dupa doi ani de curte asidua, cei doi s-au casatorit si timp de 60 de ani au impartasit aceleasi principii de viata, s-au iubit si s-au respectat unul pe celalalt ca in prima zi.

Tom si Joan la nunta lor, in 1949

"O iubesc la culme. Am iubit-o din prima zi", declara Tom privind-o cu afectiune pe sotia sa.

Pasiunea comuna pentru gradinarit i-a legat si mai mult, iar acum, la 22 de ani de la retragerea la pensie, continua sa fie la fel de aprinsa.

Joan a adus pe lume cinci copii, doua fete si trei baieti, iar familia s-a inmultit cu inca zece nepoti si un stranepot.

Cei doi octogenari din Flintshire, Tara Galilor, au fost declarati oficial de presa din Marea Britanie drept cel mai romantic cuplu din lume, un adevarat model de viata pentru proaspetii insuratei.

"Am trait impreuna, am muncit amandoi toata viata unul langa celalalt si ne-am ghidat dupa acelasi principiu: este important sa daruiesti afectiune, daca vrei sa primesti", spune norocoasa sotie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#casatorie trandafiri, #cuplu romantic, #relatii sot sotie , #relatii