Limbajul corporal: 10 greseli de la prima intalnire

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 18:16
10856 citiri
Limbajul corporal: 10 greseli de la prima intalnire
Foto: Thinkstock

Limbajul corporal tradeaza multe dintre emotiile pe care le-am dori stiute doar de noi. Vrem, nu vrem, gesturile si mimica ofera destule indicii despre felul in care ne simtim intr-o anumita situatie.

In cadrul primei intalniri, am dori ca toate detaliile sa fie riguros organizate, iar noi sa emanam doar calm si incredere. Cu toate astea, limbajul trupului este cel care ne strica de cele mai multe ori socotelile. AskMen prezinta cele mai importante si mai frecvente 10 greseli in ceea ce priveste limbajul corporal, pe care oamenii le fac adesea la prima intalnire.

Incrucisarea bratelor

In orice fel de cadru, de altfel, incrucisarea bratelor ii transmite celui din fata ta faptul ca nu esti dispus sa socializezi. Partenerul tau se va simti jenat ca nu esti dispus sa comunici.

Ii invadezi spatiul

Extremele nu reprezinta niciodata varianta corecta, asa ca nici apropierea excesiva nu este recomandata. Chiar daca cel sau cea pe care o placi a flirtat cu tine, a dat semne ca te place, la prima intalnire nu e cazul sa stai la cativa milimetri de ea.

Nu poti sta locului

Fie ca te joci cu diverse obiecte de pe masa, fie ca nu poti sta locului, e semn ca esti nervos si nu te simti in largul tau. Da, se poate ca atractia pe care o simti sa fie adevarata cauza, insa celalalt ar putea interpreta un astfel de comportament drept lipsa de incredere sau, mai rau, dezinteres. Asadar, fii natural si incearca sa iti pastrezi calmul.

Te uiti fix

Da, contactul vizual este foarte important, mai ales in cadrul acestui tip de intalnire. Asta nu inseamna, insa, ca trebuie sa devii agasant si sa te holbezi de-a dreptul. Partenera ta se va simti stanjenita si se va retrage.

O atingi

O greseala pe care o fac in special domnii, mai ales dupa ce flirteaza un pic, se angajeaza in discutie si consuma un pahar de sampanie. Specialistii spun, insa, ca acest gest nu este de bun augur, intrucat partenera ar putea considera ca barbatul este interesat doar de sex.

Picioarele tale nu sunt indreptate spre partener

Se pare ca, ori de cate ori suntem interesati de ceva sau cineva, ne indreptam corpul in acea directie. La prima intalnire, picioarele ar trebui sa fie indreptate catre partener, nu catre alta persoana din bar.

O mangai pe spate in timpul unei imbratisari

Partenera ar putea interpreta acest gest drept o incercare de a scurta imbratisarea. De asemenea, ai putea lasa senzatia ca te simti inconfortabil in aceasta ipostaza.

Te misti prea repede

Chiar daca organismul tau inregistreaza emotiile pe care le experimentezi, fii atent la gesturile pe care le faci atunci cand vorbesti sau mananci. Din nou, gesturile rapide arata ca esti nesigur si nervos.

Dai din cap prea mult

Desigur, aprobarea exprimata prin acest gest poate semnifica si atentie, insa repetat in mod exagerat denota exact contrariul. Asadar, partenerul ar putea crede ca e un gest fals, iar tu nu asculti, ci esti chiar plicisit de conversatie.

Potriviti-va ritmul!

E drept ca nu poti mima o conexiune cu o alta persoana, insa fii atent la ritmul tau si al partenerului. Nu il lasa sa vorbeasca prea mult sau prea repede, in vreme ce tu doar stai sa asculti si scoti doua cuvinte la jumatate de ora. Aceasta lipsa de fluiditate ar putea fi interpretata ca nepotrivire de personalitate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#greseli limbaj corporal, #greseli limbaj corporal intalnire, #prima intalnire sfaturi, #limbaj non verbal intalnire , #relatii