Mici secrete ale unei prime impresii excelente

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 16:17
2892 citiri
Mici secrete ale unei prime impresii excelente
Foto: en.fotolia.com

Cu totii ne dorim sa ne bucuram de succes, sa facem o impresie excelenta celor din jur, sa fim apreciati si sa atragem atentia asupra noastra.

La o astfel de imagine se lucreaza intens si o lunga perioada de timp, iar pentru a reusi trebuie sa cunoastem cateva mici trucuri si sa evitam anumite greseli pe care le facem fie din lipsa de experienta fie pentru ca nu le realizam importanta.

Consultantul de imagine Jenny Cutler dezvaluie pe site-ul femininezone.com cateva secrete care ne pot ajuta sa ne integram mai usor si sa ne atingem scopurile mai rapid.

Cum arati

Sigur, stim cu totii ca este important ca stilul nostru vestimentar sa se adapteze conjucturii. Foarte important este insa (si putini tin cont de acest aspect) sa stim sa utilizam corect si alte "arme" pe care le avem la dispozitie, cum sunt cele legate de stimularea simturilor partenerului de discutie.

Despre ce este vorba? Despre modul in care strangem mana celuilalt in momentul in care facem cunostinta, cu fermitate sau cu timiditate, despre tipul parfumului folosit si intensitatea mirosului (si aici exista o intreaga teorie), dar si despre sunetul facut de sunetul bratarilor de pe mana (in cazul femeilor), care pot atrage atentia asupra unui anumit statut social, in functie de valoarea lor.

In plus, grija pentru intreaga tinuta, de la lungimea cravatei pana la luciul pantofilor, calitatea si cantitatea bijuteriilor, taria culorilor si finetea tesaturilor din hainele pe care le purtam, toate sunt piesele unui puzzle care ne alcatuiesc o imagine rafinata sau, dimpotriva, artificiala si vulgara, pe care cei din jur o vor eticheta imediat.

De aceea este foarte important sa stii ce vrei sa exprimi prin tinuta ta. Esti o persoana creativa, cu imaginatie, vesela sau esti o persoana comoda, practica, nonconformista? Vrei ca toata lumea sa iti cunoasca statutul social de la prima vedere? Atunci imbraca-te ca atare.

Timbrul vocii si stilul de a vorbi

Vocea ta este una din armele grele in batalia pe care o duci pentru a-i cuceri pe cei din jur, stiai asta?

Nu e deloc simplu sa poti sa o folosesti cu efectul scontat. Trebuie sa tii cont de mai multe aspecte: calitatea ei (atractivitatea), volumul, viteza de vorbire, intensitatea sonora (decibelii), frazarea, cursivitatea si cuvintele folosite.

Nu e deloc ridicol, in cazul in care urmaresti sa ocupi un post important in cariera, sa exersezi serios in acest sens. Sunt multe tehnici de imbunatatire a stilului de adresare pentru a fi convingator si pentru a atrage atentia celor din jur.

Semnatura si scrisul de mana

Semnatura ta si scrisul de mana vorbesc despre tine mai mult decat esti tentat sa crezi.

Ai o semnatura complicata sau una prea simpla, copilareasca? Scrii inghesuit, dezordonat, neglijent sau dimpotriva, literele sunt rotunde, uniforme, aproape desenate ? Fii atent, deci, cum scrii, ca sa stii ce vor crede ceilalti despre tine.

Tot la aceasta categorie intra si cartea de vizita, al carei stil, culoare, incarcatura sau simplitate spun mai mai multe despre posesor decat o mie de cuvinte.

Vocabularul

Cuvintele si expresiile folosite in timpul comunicarii cu ceilalti sunt definitorii pentru impresia pe care o lasi. Ele sunt cea mai buna dovada a educatiei primite si a culturii tale generale, de aceea ai mare grija cum te exprimi, pentru ca degeaba porti haine scumpe, de firma, daca folosesti expresii vulgare si ii scandalizezi pe cei din jur prin trivialitati.

Pe de alta parte, trebuie sa fii atent si la frecventa unor expresii sau cuvinte, care, folosite in exces, pot dauna imaginii tale. "Fabulos", "excelent", "cool", "nu-i asa", "deci", sunt cateva forme verbale care nu denota decat nesiguranta si neputinta de a-ti exprima intr-un mod mai convingator si mai clar gandurile.

Limbajul corporal

Specialistii spun ca limbajul corporal este o parte importanta a comunicarii, mai ales atunci cand venim pentru prima oara in contact cu cineva.

De aceea, oricat de nervos sau de emotionat ai fi incearca sa iti controlezi miscarile si expresiile fetei. De asemenea, ai grija la pozitia pe scaun: stai drept, ferm, esti concentrat si gata de a lua decizii sau dimpotriva, te simti neputincios, strivit de importanta partenerilor asa ca, pari prabusit in tine insuti?

Mai mult, felul in care iti faci aparitia intr-o incapere, siguranta mersului, tinuta, pasul apasat, usor grabit dar nu precipitat, denota incredere in propriile forte si opinii precum si dorinta de prelua initiativa.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prima impresie, #relatii succes, #limbaj corporal , #relatii