Romanele de dragoste, vinovate pentru problemele din relatii

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:31
1608 citiri
Romanele de dragoste, vinovate pentru problemele din relatii

Psihologii spun ca mare parte din problemele in relatii provin din romanele de dragoste. Un raport stiintific publicat de curand arata ca romanele de dragoste ar trebui insotite de o avertizare asupra sanatatii.

Romanele de dragoste sunt de vina pentru sexul neprotejat, pentru sarcinile nedorite, pentru asteptarile sexuale nerealistice si problemele din relatii, spune psihologul Susan Quilliam, care adauga ca, uneori, cel mai intelept sfat pentru pacienti este sa lase cartile Mills & Boon - cel mai mare publisher de romane de dragoste din Marea Britanie - si sa vada realitatea.

Romanele de dragoste sunt responsabile pentru un dezechilibru periculos in randul cititorilor, spune, la randul sau, psihologul Juli Slattery, care marturiseste ca a vazut multe paciente dependente de cartile de dragoste si ca acestea provoaca dezamagire in viata reala a pacientelor.

Quilliam scrie in raportul academic ca imaginea eroinei salvata de un erou din fata pericolului, care se abandoneaza unei vieti pline de organsme multiple si sarcini fara griji cu scopul de a cimenta devotarea in casnicie contravine cu imaginea pe care incearca psihologii sa o promoveze.

"Noi avertizam clientele in legatura cu stresul sarcinii si cu grija cresterii copiilor si descurajam conceperea copiilor cu scopul de a intari relatia. In plus, le invatam ca sexul poate fi grozav si relatiile pline de iubire, dar acestea nu sunt perfecte, iar idealizarea lor aduce suferinta", spune psihologul care adauga, insa, ca lectiile lor intra pe o ureche si ies pe alta in comparatie cu impactul pe care il au personajele din romanele de dragoste.

Potrivit psihologului, un studiu recent arata ca doar 11.5% dintre romanele de dragoste contin referiri la folosirea prezervativului.

"Daca cititorii cred povestile din romanele de dragoste isi fac singuri probleme", mai spune aceasta. Citeste mai multe despre Romanele de dragoste, vinovate pentru problemele din relatii pe Think Outside the Box.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#romane relatii, #romane dragoste efecte, #carti dragoste nocive , #relatii
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
CORECT, O MULTZIME DE BIETZI AMARASHTENI ISHI RATEAZ VIATZA SEXUALA