Secrete pentru o relatie de iubire fericita si lunga

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 15:33
3692 citiri
Secrete pentru o relatie de iubire fericita si lunga
Foto: Men\'s Health

Relatiile intre oameni au nevoie de multe "ingrediente" pentru a fi de durata si fericite pentru amandoi. O experta in domeniu, Gabrielle Morrissey, ne ofera cateva sfaturi utile in aceasta privinta.

Tonul pe care ii vorbesti

Acest aspect poate parea unul minor intr-o relatie, insa tonul pe care ii vorbesti partenerului de viata are un efect major asupra reactiei pe care o are celalalt intr-o conversatie, scrie news.com.au.

Oamenii raspund pozitiv in fata unui ton calm si devin agresivi daca li se vorbeste pe un ton ridicat. Astfel, daca folosesti tonul potrivit, chiar si dezacordurile pot fi depasite mai usor.

Asculta mai mult

Intr-o relatie, partenerii trebuie sa isi faca cunoscute sperantele, asteptarile si nevoile, acestea fiind esentiale pentru amandoi. Atunci cand tensiunea este mare, devine si mai dificil sa ne concentram asupra a ceea ce spune partenerul.

Daca alegi insa sa nu te mai certi cu partenerul de viata si sa comunici cu el, ascultand ceea ce el are de zis, vei avea numai de castigat.

Zambeste mai mult

Chiar si in cele mai tensionate momente, este important ca oamenii sa isi arate iubirea fata de celalalt. In astfel de clipe trebuie sa zambesti si sa te porti frumos cu el, putand sa depasiti in acest fel orice dificultate.

Fiind amabil cu persoana iubita, pentru ea va fi greu sa se comporte urat cu tine, fiind nevoita sa raspunda la fel.

Empatia si lucrurile importante

Empatia pentru celalalt este foarte importanta in relatia voastra. Inainte de a porni o contradictie, incearca sa te opresti putin si sa vezi care este perspectiva persoanei dragi tie.

De exemplu, poti sa te gandesti la problemele si responsabilitatile pe care partenerul de viata le are, la oboseala lui dupa o zi de munca in care trebuie sa mai faca si cate ceva prin casa.

Daca esti in situatia de a avea nevoie de ajutor si nu il primesti, gandeste-te mai bine la motivul pentru care celalalt nu o face si incearca sa il intelegi.

Nu in ultimul rand, nu uita ca nimic nu este perfect in viata, iar relatiile nu fac exceptie. Problemele marunte trebuie lasate la o parte si nu trebuie ca ele sa fie decisive pentru fericirea vietii voastre impreuna.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sfaturi relatii, #secrete relatie fericite, #certuri relatii secrete fericire , #relatii