Secrete pentru o relatie fericita cu lucruri simple

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 08:17
4801 citiri
Secrete pentru o relatie fericita cu lucruri simple
Foto: Fox News

Intr-o relatie nu conteaza neaparat cate surprize ii faci celuilalt sau cat de romantic esti. Lucrurile marunte si care par prea simple pot aduce fericirea pentru amandoi partenerii.

De fapt, gesturile lipsite de romantism pot salva o relatie, sustine Lisa Thomas, terapeut in domeniul relatiilor, scrie Fox News. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa eliminam cu totul romantismul, insa nu e nevoie chiar mereu de gesturi iesite din comun fata de celalalt.

Negociati totul dinainte

Intr-o relatie, atunci cand ceea ce este mai dificil si mai sensibil este negociat dinainte, totul va decurge mult mai bine, spune Paul Hokemeyer, expert in domeniu. Tot mai multe cupluri incheie chiar contracte prenuptiale pentru a nu avea surprize ulterior. Ambii parteneri trebuie sa isi exprime dorintele si ingrijorarile legate de bani, religie, sex si sarcini zilnice.

Nu va sufocati reciproc

Cuplurile in care partenerii petrec o perioada de timp separati unul de altul pot trai fericite o perioada lunga de timp. Daca veti trai diferite experiente unul fara celalalt, momentele in care va revedeti vor fi mult mai interesante.

Planificati sexul

Cu cat aveti parte de mai mult sex, cu atat veti fi mai fericiti, spun specialistii in domeniu. Sexul ofera partenerilor senzatia ca nimic nu este mai important decat a fi impreuna. In cuplurile in care partenerii sunt multumiti din punct de vedere sexual, exista o probabilitate cu 65% mai mare ca ei sa fie fericiti impreuna, se arata intr-un studiu din 2011 aparut in revista "Journal of Sex & Marital Therapy".

Certurile sunt bune

Atunci cand va certati, incercati sa gasiti o solutie, si sa nu o faceti doar de dragul de a va certa. Daca lucrurile degenereaza, nu uita sa ii ceri iertare celuilalt. Intr-o relatie nu exista numai lucruri bune, iar partenerii trebuie sa poata sa isi spuna reciproc ca nu este totul extraordinar in relatia lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sex relatie parteneri femei barbati, #fericire cuplu sex certuri despartire , #relatii