Secretele unei casnicii de durata

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 12:05
5977 citiri
Secretele unei casnicii de durata
Foto: All women stalk

Societatea actuala se cufunda din ce in ce mai mult intr-o criza a relatiilor, a comunicarii adevarate intre parteneri, astfel ca numarul divorturilor a crescut in mod alarmant.

Pare ca a devenit din ce in ce mai simplu sa divortezi si tot mai greu sa construiesti ca sa mentii o casnicie.

Daca la inceput, legamantul era pana cand moartea ne va desparti, acum totul e relativ. Cei care isi doresc sa aiba o casnicie de durata trebuie sa urmeze niste pasi si sa respecte unele reguli. All Women Stalk ofera cateva sfaturi utile pentru o casnicie de durata.

Unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei casnicii si relatii fericite si de durata este iertarea. Partenerii trebuie sa se ierte unul pe altul, pentru ca nimeni nu este perfect. Iertarea vindeca ranile si astfel cei doi pot sa mearga mai departe.

O casnicie de durata are nevoie de intimitate. Cuplul trebuie sa isi ofere momente de intimitate, sa se tina de mana, sa nu uite de saruturi, de vorbe dulci. Cei doi trebuie sa fie si prieteni, in aceasta "calatorie".

Sotul trebuie sa isi accepte sotia asa cum este si viceversa. Nu va casatoriti cu cineva sperand ca il veti schimba pe parcurs, pentru ca asta nu se intampla niciodata. Trebuie sa gasiti calea de mijloc - sa primiti, dar sa si oferiti.

Fara compromisuri nu exista o casatorie de durata. Daca nu exista compromis, cei doi isi vor pierde timpul, energia si dragostea incercand sa aduca argumente pentru a spune lucruri meschine.

Comunicarea este foarte importanta. Ea trebuie sa stea alaturi de incredere si intimitate. Doar vorbind, partenerii vor putea sa treaca si peste perioadele mai dificile, care le pun la incercare casnicia.

Partnerul nu poate citi gandurile, asa ca ar fi bine sa ii comunicati care va sunt nevoile. Dar in acelasi timp sa fiti si dispusi sa ascultati si indepliniti lucrurile pe care si le doreste celalalt.

Intr-o casnicie, partenerii trebuie sa stie sa isi aleaga bataliile. Daca energia va fi irosita pe lucruri marunte, va disparea si dragostea.

Si nu in ultimul rand: iubirea. Iubiti-va partenerul, dar si pe voi insiva, ca sa puteti sa fiti capabili sa iubiti cu adevarat si pe altcineva. Fara iubire, nimic nu supravietuieste pentru mult timp, inclusiv o uniune intre doi oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#secrete casnicie durata, #comunicare compromis iertare , #relatii